• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Hac seminerleri bitti, ilk kafile Pazar günü çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Müftülüğü, bu sene kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarına yönelik verdiği eğitim seminerleri sona erdi. Mardin İl Müftülüğü Toplantı Salonu`nda yapılan seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun,  haccın önemine dikkat çekti.

Müftü Coşkun, “Hacı olmak sıradan bir olay değildir. Büyük bir sınavdan, derin bir çileden geçip azgın bir ateşte pişerek eşsiz bir tanıklığın kıyısına varmaktır. Hac, bir niyetin karara, bir kararın eyleme dönüşmesidir. Bir semboller haritasıdır hac ve bu sembollerdeki manaları bilerek karar vermektir. Hac, kulun Allah`a verdiği en büyük sözdür. Hac, yeniden dirilişin, mahşerin provasıdır. Hayatımızın en anlamlı yolculuğu olan hac, biz müminler için tam anlamıyla bir dönüm noktası olmalıdır. Adeta mahşeri yaşayanlar olarak, hac sonrasında elde ettiğimiz beyaz sayfaları korumaya özen göstermeliyiz. Geçmişte yapılan hatalar, işlenen günahlar artık bağışlanmış olarak geride kalmalıdır. Hacdan öncesi ile hacdan sonrası kesin bir şekilde birbirinden ayrılmalıdır. Bu anlamda haccımız, her birimiz için bir silkiniş, diriliş ve yeniden doğuş olmalıdır.” dedi.

Müftü Coşkun`un konuşmasından sonra İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal hacı adaylarına Hac`da uyulması gereken kurallar ve genel bilgileri içeren seminer verdi.

Hacda görev alacak din görevlileri de hacı adaylarıyla tanışarak birlikte nasıl hareket edecekleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İlk kafile 7 Ağustos Pazar günü saat 14.00`te Mardin havaalanından kutsal topraklara gidecek.

(M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir