• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
Yeşilay'dan  Hacı adaylarına sigarayı bırakma sunumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Diyarbakır Şubesi ve İl Müftülüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen sunumda, Hacca gidecek olan 670 hacı adayına sigaranın zararları ve kutsal beldelerde sigarayı bırakma ile ilgili konular anlatıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen ve dört gün sürecek olan sunumda  Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, kutsal beldelerde kötü bağımlılıklardan ve kötü ahlaktan vazgeçmenin önemi  hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de kendi alanında bir ilk olan bu çalışmanın İl Müftüsü Burhan İşliyen’in katkıları ile düzenlendiğini belirten Öğer, Hacı adaylarına  yönelik yapılan bu çalışmanın Türkiye'ye örnek olması gerektiğini, tütünü terk etmenin sağlıklı yaşamın ilk adım olduğu vurguladı.

Tütün bağımlılığının zararlarını, çevreye verdiği tahribatı ve pasif içiciliğin zararları konusuna da değinen Öğer, “Hacı adaylarının kutsal beldelerde bu tür bağımlılıklardan uzak durması için büyük bir fırsat, bu fırsat  Hac farizası bittikten sonra da Hac dönüşünde de devam etmesi gerekir. Hac’dan getirilen Zemzem ve Hurmayla beraber aynı zamanda var olan kötü alışkanlıklardan da vazgeçilmesi gerekir.” ifadeler kullandı.

Öğer,  son olarak hacı adaylarına Muhammed İkbal'in  ‘Hac’dan Hz Ömer'in adaleti, Hz Ebubekir'in sadakati, Hz Osman'ın hayâsı ve  Hz Ali'nin İlim ve cesareti getirilmesi lazım’ sözünü hatırlattı.  (Yunus Sırat-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir