• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
"Tarım sektöründe bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanılmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından il müdürlüklerinde göreve yeni başlayan 100 mühendise 1,5 ay sürecek Arazi Toplulaştırması Eğitim Seminerinin ait açılış programı yapıldı. Saat 09.00’da Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezi’nde (GAPTEM) başlayan programa Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim toplantısının açılışında konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Tarım gibi sadece ülkemiz için değil, bütün dünyanın hayat damarı olan bir sektörde yeni politika ve önlemler geliştirilmesi gerekmektedir. Nitekim onuncu kalkınma planında arazi toplulaştırma faaliyetlerinde ilgili kamu kurumları arasında koordinasyon sağlanması yönündeki hedefi gerçekleştirmede bu eğitimi önemli bir adım olarak görüyor ve çok önemsiyoruz. Geçtiğimiz dönemde Güneydoğu Anadolu Projesi bölgesi başta olmak üzere arazi toplulaştırma ve sulama alt yapısında dikkate değer gelişmeler sağlanmıştır. Toplam tarımsal destekleme ödemelerine göz gezdirdiğimizde ise 2006 yılında 4,8 milyar TL iken 2013 yılı bütçesi itibariyle %88 oranında artış göstererek 9 milyar TL’ye yükseldiğini görüyoruz” diye konuştu.

Son on yıllık dönemde tarımsal işgücü verimliliğinin arttığını belirten Vali Tuna, onuncu kalkınma planı döneminde sanayi sektörlerinin yanı sıra tarım ve kritik hizmet alanlarında da aynı perspektifle bir dönüşümün gerçekleştirilmesi hedeflendiğini belirtti.

Vali Tuna, konuşmasına şöyle devam etti: “2023 vizyonumuzda toplumun yeterli ve dengeli beslenmesini esas alan ileri teknolojiye dayalı, alt yapı sorunlarını çözmüş, örgütlü ve verimliliği yüksek, etkin ve talebe dayalı üretim yapısıyla uluslararası rekabet gücünü arttırmış, doğal kaynaklarını sürdürülebilir bir şekilde kullanan bir tarım sektörü hedefimiz vardır. Tarım sektöründe süregelen verimlilik sorunlarının aşılması ise büyük önem taşımaktadır. Bu sorunların aşılmasında tarım sektörüne yönelik mesleki eğitimle yayım konularında bilgi ve iletişim teknolojilerinden etkin bir şekilde yararlanılmasının büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir