• DOLAR 32.373
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2324.5
  • ...
Şanlıurfa'da 'Sağlıklı kadın sağlıklı anne' kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa’da anne ve bebek ölümlerinin azaltılması, önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı bünyesinde “Sağlıklı Kadın Sağlıklı Anne” kampanyası hayata geçirildi.  21 ilden gelen 1247 sağlık personeli kapı kapı dolaşıp sağlık taraması yapacak. Anne ve bebek ölümlerinin azaltılması ve  önlenebilir anne ve bebek ölümlerinin azalması için 15-49 yaş kadın izleminin yapılması önemli olduğu belirtildi.

Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şanlıurfa’da 2015 yılında 62056 bebek doğmuş olup, Türkiye genelinde İstanbul ve Ankara dan sonra en fazla doğumun olduğu il konumundadır. Yine Şanlıurfa’da doğurganlık çağındaki 15-49 yaş arası kadın nüfusumuzun 431 bin olması birçok ilin nüfusundan daha fazla bir nüfus oluşturmaktadır. Tüm bu saydığımız nedenlerden dolayı da ilimizde doğurganlık çağındaki kadınlarımızın ve gebelerimizin tespit edilmesi önlenebilir anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilebilmesi ve yeterli  sağlık hizmeti verilmesi için büyük önem arz etmektedir.” denildi.

Yapılan çalışmalarda sağlık hizmeti almak için söz konusu kadın nüfusunun bir kısmının sağlık hizmeti almak için hiçbir sağlık kuruluşuna başvurmadığı görüldüğü belirtilerek bunların tespiti ve gerekli hizmetin verilmesi için Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 21 ilden gelen  602 ebe ve kentteki 645 sağlık çalışanla birlikte izleme-tarama çalışması yapılacağı ifade edildi.

Çalışmalarla 1-26 ağustos tarihleri arasında kent genelinde 15-49 yaş arası kadınlar tespit edilecek, gebelik durumları sorgulanacak ve  sağlık kurumlarında periyodik olarak izlem ve taramalarının yapılması sağlanmış olacak. (Ramazan Casuk- İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir