• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Hatay'a 17 adet top mermisi düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye tarafından atılan 17 top mermisi Hatay'ın Yayladağı ilçesi kırsal alana düştü. İlk belirlemelere göre ölen yada yaralanan olmazken, mermilerin atıldığı noktaya angajman kuralları gereği misliyle karşılık verildiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Suriye sınırının yakında bulunan Kızılçat Mahallesi’nde vatandaşlar, büyük bir patlama sesi duyunca, durumu askeri yetkililere bildirdi. Patlamanın yaşandığı kırsal bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin yaptığı ilk incelemede patlamaya, Suriye tarafından atılan top mermilerinin neden olduğu belirlendi. Angajman kuralları gereği 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı Kızılçat Hudut Karakolu’ndan obüslerle karşılık verildiği bildirildi.

Top mermilerinin Bayırbucak Türkmenleri ile rejim güçlerinin yoğun bir çatışma içerisinde olduğu Suriye'nin Lazkiye kırsalından Yayladağ'ın Kızılçat mevkii ile Topraktutan bölgelerine düştü.

Can ve mal kaybının olmadığı olayda, atılan top mermilerinin atıldığı noktaya sınır birlikleri angajman kuralları gereği misliyle karşılık verdiği belirtildi.

Sınır boyunca yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı öğrenilirken, şuana kadar yetkililerden her hangi bir açıklama yapılmadı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir