• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
İşçiler işten çıkarılan arkadaşları için eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DEDAŞ, bünyesinde elektrik arıza ve kaçak elemanı olarak çalıştırdığı 4 işçiyi performans düşüklüğü iddiasıyla işten çıkardı. Bunun üzerine Dicle EDAŞ İl Müdürlüğü önünde toplanan işçiler, işten çıkarılan arkadaşlarına destek için iş bırakma eylemi yaptı.

Yaklaşık 7 ay öce 5 işçi, şimdide 4 işçinin işten çıkarılması üzerine Dicle EDAŞ çalışanları, iş bırakma eylemi yaptı. Eylemde işçiler sloganlarla işten çıkarmalara tepki gösterdi.

İşten çıkarılan işçiler adına bir konuşma yapan Feyzi Bademci, "İşteki performans düşüklüğünü bahane edilerek, benimle birlikte 3 kişiyi işten attılar. Bizleri işten çıkardıklarını öğrenen arkadaşlarımız, iş bırakma eylemi yaparak bizlere destek oluyorlar. Bizleri işten çıkarmalarının sebebi nedir bilmiyoruz. Bu işten çıkarmaların devamının da olacağını söylüyorlar. Bu zulme razı gelmeyeceğiz. İşten çıkarmalarda genellikle 'paralelci' diyerek atıyorlar. Bunu bizleri lekelemek ya da hükümetin gözüne girmek için yaptıklarını bilmiyoruz. İşten çıkarılmaların devamı gelecek. Bizleri işimize geri almaz iseler haklı eylemimize devam edeceğiz. Bugün bize yapılan yarın başkasına yapılacak." dedi.

Dicle EDAŞ yetkilileri ise işten çıkarmaların performans düşüklüğüne bağlı olduğunu ileri sürdü. (M.Sait Çelik - İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir