• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kaymakamlık, halkı şebeke suyu içmemeleri hususunda uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çınar ilçe merkezinde son günlerde aralarında özellikle çocukların olduğu çok sayıda vatandaşın hastanelere baş ağrısı, ateş, kusma, ishal ve iştahsızlık şikâyetleriyle başvurması nedeniyle, Kaymakamlık tarafından ikinci bir duyuruya kadar şebeke suyunun içilmemesi tavsiye edilirken, vatandaşların gündelik hayatta şebeke suyunu kullanabilecekleri belirtildi.

Çınar İlçe Kaymakamlığı tarafından, Çınar belediyesine gönderilen yazıda kaymakamlık duyurusu belediye hoparlörlerinden ilan edilerek halk konu hakkında uyarıldı. 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “İlçemizde birkaç günden beri görülen ishal vakaları nedeni ile şehir şebeke suyunun ikinci bir duyuruya kadar içme suyu olarak kullanılmaması ilan olunur.“ denildi.

Hatırlanacağı üzere önceki İLKHA tarafından haber yapılmış, hastalığın kaynağı kesin bilinmemek ile beraber hastalığa şebeke suyundan kaynaklanan enfeksiyonun sebep olduğu iddia edilmişti.

Çınar Devlet Hastanesi doktorları tarafından yapılan açıklamada, “Bu bağırsaktan kaynaklanan bir enfeksiyondur. Çoğu viral (virüs) kökenlidir. Mikroplar sulara daha rahat karışabildiğinden bunun kaynağı sular olabilir, toprağa bağlı olabilir. Mikrobun bulaşabildiği her şey olabilir. Kusma ve ishal şeklinde sıvı kayıplarına neden oluyor. Çoğu viral olduğu için çok fazla ilaç önermiyoruz, tahlil ve tetkik yapılarak etkene bağlı olarak tedavi yapmak gerekiyor.“ ifadeleri kullanılmıştı.

Yetkililer, enfeksiyon riskine karşı halka şu tavsiyelerde bulunmuştu: “İçme suları kaynatıldıktan sonra içilmeli, hijyen kurallarına dikkat edilmeli, başkalarının şahsi eşyaları kullanılmalı, sebze ve meyveler bol su ile yıkanmalı, baş ağrısı, ateş, kusma, ishal ve iştahsızlık şikâyeti olan vatandaşlar en kısa sürede hastanelere başvurmalı, ishal olan vatandaşlar sıvı kaybına karşı bol bol su tüketmeli.” (Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir