• DOLAR 32.576
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2420.256
  • ...
Bingöl PTT kavşağının adı '15 Temmuz Direniş Meydanı' olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin birçok illinde olduğu gibi Bingöl’de15 Temmuz ABD destekli FETÖ/PDY darbe girişimine tepkiler devam ediyor. Bingöl merkez PTT kavşağında halka hitap eden belediye başkanı Yücel Barakazi, bu meydanın ’15 Temmuz Direniş Meydanı’ olarak değiştirileceğini vurguladı.

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Bingöl’de meydanlara inen halkın nöbeti tüm coşkusuyla devam ediyor. Gösterilerin yapıldığı alanda siyasi parti ile STK temsilcileri başta olma üzere kanaat önderleri ve haktan farklı simalar tarafından konuşmalar yapılarak, yaşanan darbe girişimi telin ediliyor.

PTT kavşağında halka hitap eden Belediye Başkanı Yücel Barakazi, milli iradenin yanında darbeye karşı duran herkese teşekkür etti.  Barakazi, binlerce vatandaşın darbeye karşı direniş gösterdiği ve sembol haline gelen PTT Kavşağı’nın isminin ‘15 Temmuz Direniş Meydanı’ olarak değiştirileceğini belirtti.  

“ABD destekli darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY cuntacılarının halkı hesaba katmadı”

ABD destekli darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY cuntacılarının halkı hesaba katmadığını vurgulayan   Barakazi, “Onlar sandılar ki Recep Tayyip Erdoğan yalnız başına küçük bir grupta birlikte ülkeyi yönetmeye çalışıyor. Onlar Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumun tüm kesimlerinde bu kadar gönülden   sevildiğini bilmiyorlardı ve bilmediklerinden dolayı bunu hesaba katmadılar. Ülkemizi bölmeye çalışan, terör örgütü FETÖ'nun maşası haline gelen, yediği ekmeye içtiği suya ihanet edenlere bir kez daha yazıklar olsun diyoruz. Devletimiz, bu ihanet çetesini tek tek yakalayıp kodese tıktı ve bunların hepsine yaptıkları ihanetin hesabını soruyor.” şeklinde konuştu.

“PTT Kavşağı’nın ismi ‘15 Temmuz Direniş Meydanı’ olarak değiştirilecek”

Barakazi, konuşmasının devamında  PTT Kavşağı’nın, darbe girişiminin ardından binlerce vatandaşın   direniş gösterdiği meydan olarak sembol haline geldiğini  belirterek, “Bingöllülerin sesine kulak vererek, buranın adını değiştireceğiz. PTT kavşağı olan meydanın adını, ilk fırsatta '15 Temmuz Direniş Meydanı' yapacağız. Ben bir kez daha ilk günden beri gündüz işine, akşamları demokrasi nöbeti tutan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir