• DOLAR 32.515
  • EURO 34.61
  • ALTIN 2492.235
  • ...
Darbe girişimine tepki amaçlı pedal çevirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Harput Sosyo-Ekonomik Araştırmalar Derneği (HARSAD) işbirliğiyle “Demokrasi İçin Darbeye Karşı Pedal Çevir” sloganıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlik kapsamında Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Milletvekili Ömer Serdar, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sedat Acar, HARSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Harputlugil, HARSAD üyeleri ve bisiklet kullanıcıları ile birlikte, 15 Temmuz gecesi ABD destekli darbe girişimini protesto etmek için ‘Demokrasi İçin Darbeye Karşı Pedal Çevir’ sloganıyla pedal çevirdiler.

Elazığ Belediye binası önünde başlayarak Demokrasi Meydanı’na kadar pedal çeviren Vali Murat Zorluoğlu ve beraberindeki katılımcılar daha sonra Elazığ Valiliği önünde açıklamada bulundular.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz “Önceki ismi İzzet Paşa Meydanı olan ve daha sonra “15 Temmuz Demokrasi Medyanı” olarak ismini değiştirdiğimiz bu meydandan darbe girişiminde bulunanları kınamak için her gün toplantılar yaparak 24 saat bu meydandayız. Değişik günlerde, değişik etkinliklerle de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün Belediyemizin önünden bisikletçilerimizle birlikte bir bisikletle darbeye hayır, darbe girişiminde bulunanlara hayır diyerek Demokrasi Meydanına kadar birlikte geldik. Başta Sayın Valimiz ve Milletvekilimiz olmak üzere bu organizasyonda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Ömer Serdar ise “15 Temmuz’dan bugüne kadar olan süreç, batıda özellikle Türkiye’de yaşanan sürece ilişkin manipülasyon yapanlara önemli bir çağrı olmuştur. Dolayısıyla vatandaşıyla, milletiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla burada demokrasi yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz. Bu organizasyonu gerçekleştiren değerli başkana ve yöneticilere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin, ülkemiz tarihinde meydana gelen diğer darbelere ve darbe girişimlerine birçok bakımdan benzemediğini söyleyen Vali Murat Zorluoğlu ise şöyle konuştu: “Belki en önemli fark bu darbe girişiminde milletimiz bütün kesimleriyle sağcısıyla, solcusuyla, esnafıyla, iş adamıyla, memuruyla, işçisiyle, sporcusuyla bir bütün olarak bu darbe girişimine ilk akşamdan itibaren çok sert bir şekilde karşı durmuş ve bu duruş darbe girişiminin önlenmesinde en önemli kilit rolü oynamıştır. Ben huzurlarınızda tekraren yüce milletimize şükranlarımı arz ediyorum.”

“Bugün Elazığ’da demokrasi nöbetimizin 16’ncı gününe geldik.” diyen Zorluoğlu, “Bu meydanlar 16 gündür çok sayıda vatandaşımızın katılımlarıyla dolup taşıyor. Bu meydanlara farklı etkinliklerle değişik bir coşku katmaya çalışıyoruz. Bugün sporcularımız, bisiklet sporuyla uğraşan genç kardeşlerimizle beraber farklı bir aktiviteye imza atmış olduk. Belediyemizden Demokrasi Meydanı’mıza kadar darbecilere karşı olduğumuzu tekraren göstermek adına bu güzel aktiviteyi gerçekleştirdik. Bütün sporcu arkadaşlarımızı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüzü ve görevlilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Ebubekir Yavuz-İLKHA) 











Bu haberler de ilginizi çekebilir