• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
Midyat'ta darbe girişimine karşı nöbet devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz’dan bu yana meydanlarda olan Mardin’in Midyat ilçesi halkının nöbeti üç ayrı yerde devam ediyor. 7’den 70’e halkın iştirak ettiği programlarda darbe girişiminde bulunanlara halk büyük bir tepki gösteriyor.

Kuyumcular Çarşısındaki meydanda akşam namazı sonrası başlayan program Midyat Müftülüğü Din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, “Sinsi bir plan, sinsi bir proje hazırlanmış ve bu uygulamaya canavarca konulmuştur. Ancak Allah'ın takdiri, sizin gibi halkımızın, milletimizin dik duruşu ile bu darbe girişimini önledi. Darbe girişiminin başarıya ulaşmasına engel oldunuz. Bu projenin arkası değerlendirildiğinde hepimiz için bir yıkımdı.” dedi.

TÜGVA Midyat Temsilcisi Zeki Çiçek ise “Ülkemize yaşatılmak istenilenler ufak bir şey değildi. Halkımız ve milletimiz büyük bir mücadele ile bunun karşısında durarak çok şükür darbe girişiminin başarıya ulaşmasını engelledi. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirmesin. Bir daha böyle kara geceleri bizlere yaşatmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından meydanda toplanan vatandaşlar, tekbir ve sloganlar ile seslendirilen ezgilere eşlik etti. Program ilçe müftüsü Mehmet Şafi Bilik tarafından yapılan dua ile sona erdi.  (Süleyman Tunç-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir