• DOLAR 32.382
  • EURO 35.117
  • ALTIN 2326.289
  • ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Çevik:  ABD, Gülen`i öldürebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İlnur Çevik, ABD'nin 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi ile yakından ilgisi olduğunu savundu. Çevik, konuşmasında oldukça ilginç detaylar aktardı.

ABD'nin ne olduğunu fark etmemiş gibi davrandığını ancak aslında nelerin yaşandığını çok iyi bilen İlnur Çevik, darbe kalkışması esnasında uçak F-16'ların İncirlik'ten kalkan tanker uçaklar aracılığıyla yakıt ikmali yaptığını söyledi. Bu durumun yarın Türkiye ziyaretine başlayacak olan ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'a da ifade edileceğini belirten Çevik, ABD'nin Fethullah Gülen'i hemen iade etmesini beklemediklerini de kaydetti.

"ABD'nin tamamı bu işin içerisinde değil belki ama ABD'den birileri bu işin içerisinde" şeklinde konuşan Çevik'e göre Fethullah Gülen ile ABD arasındaki ilişki düşünülenden daha karmaşık.

"ABD belki de Gülen'i öldürecek" diyen İlnur Çevik, Gülen'in sürekli hasta olduğunu söylemesinin de bu durumun doğal gerekçesi olabileceğini savundu. Gülen'in liderliğini yaptığı örgütün CIA'in pek çok ülkeye sızmasından sorumlu tutulduğunu da hatırlatan Çevik, ABD'nin bu süreçte Gülen'i deşifre olmamak için Türkiye'ye veremeyeceğini dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir