• DOLAR 32.348
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2309.754
  • ...
"Bugün kardeşlik, birlik ve kenetleme günüdür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe’de darbe karşıtı gösterilere katılan siyasi parti temsilcileri, yaptıkları konuşmalarda önemli mesajlar verdiler.

Tahir Taşçı Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan darbe karşıtı nöbete katılan HÜDA PAR GİK üyesi Mahmut Kılınç, Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt ve Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu birer konuşma yaptı.

AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Abdurrahman Kurt, yaptığı konuşmada meydanlarda tutulan nöbetin İslam dünyasının kaderini belirleyeceğini vurgulayarak “Allah, inananların velisidir. Onları karanlıktan aydınlığa çıkarır ve aydınlık için bu milleti nöbete dikti.” dedi.

Kızıltepelilere Kürtçe hitap eden Mahmut Kılınç da “15 Temmuz’da Türkiye’de yapılan darbe girişimi sadece Türkiye’ye değil tüm İslam âlemine karşı yapıldı. Bu darbenin arkasındaki emperyalist güçler İslam âlemindeki kaleleri yıkarak coğrafyamızı yerle bir etmek istiyorlar.” diye belirtti.

Müslümanların sala ve tekbir sesleriyle kendilerini tankların önüne attıklarına dikkat çeken Kılınç, “Darbe girişimi bitti ama darbeyi yapan zihniyet bitmedi. Bundan sonra da bu darbeyi gerçekleştirmeye çalışan zihniyetle mücadele etmemiz lazım. Bu zihniyet küfürdür ve üzerimize bomba yağdıran demokrasileridir. Demokrasileri sadece kendilerinedir. Bize hiçbir hayrı yoktur. Bu nöbet İslam’ın, Kur’an’ın nöbetidir. Müslümanlar sala ve tekbir sesleriyle kendilerini tankların önüne attılar. Bugün kardeşlik, birlik ve kenetleme günüdür. Biz bir olursak Allah’ın izniyle tankları ve topları bizi yıldıramaz.” şeklinde konuştu.

Kılınç’ın ardından kısa bir konuşma yapan Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ise “Mahmut kardeşimin bu çok güzel konuşmasından sonra benim için zor olacak. Bu güzel konuşması için tebrik ediyorum. Bu gecenin bir açığı vardı; herkes Türkçe konuştu ama Mahmut önemli bir boşluğu doldurdu ve Kürtçe konuştu. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Halkın cesaretiyle Türkiye’nin 15 Temmuz şafağına yeni bir gelecekle uyandığını söyleyen Miroğlu, şunları dile getirdi: “Halk 15 Temmuzda bir devrime adım attı. 15 Temmuz’dan sonra yaşadığımız Türkiye’nin yüzyıllardan beri beklenen devrimidir ve bu devrim sizin cesaretiniz sayesinde oldu. Sizin tankları ve topları durduran cesaretiniz sayesinde Türkiye yeni geleceğiyle buluşacağı bir şafağa uyandı.” (Mehmet Aslan-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir