• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Selam Der ücretsiz rehberlik hizmeti veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş`ta İslami hizmetlerini sürdüren Selam Der, üniversiteye yerleşen öğrencilere tercih konusunda ücretsiz rehberlik hizmeti vermeye başladı.

Konu hakkında İLKHA`ya bilgi veren Selam Der Eğitim Komisyonu Başkanı Muaz Tanrıkulu tercih döneminin çok önemli olduğunu belirterek, ‘`Yaklaşık bir yıl önce sınav maratonuna başlayan kardeşlerimiz son aşamaya geldiler. Dershane, kurs ve denemelerle sınav maratonunu bitiren ve sınavlarda başarılı olan kardeşlerimiz, şimdi tercih yapma aşamasındalar.  Elbette ki önceki aşamalar da önemliydi. Fakat bu tercih dönemini de basite almamak gerekir. Doğru tercih yapmak çok önemlidir, çünkü birçok öğrenci yanlış tercih sonucu mağdur oluyor.`` dedi.

Tercih yaparken sırlama, puan, üniversite türü ve üniversitenin bulunduğu yer gibi konulara çok dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu, ‘`Tercih yaparken sırlama, puan, üniversite türü ve üniversitenin bulunduğu yerler dikkate alınarak, mümkünse bir rehberlik eşliğinde tercih yapılmasını tavsiye ediyoruz. Biz de Muş Selam Der olarak her yıl olduğu gibi bu sene de dernek binamızda bu hizmeti gönüllü olarak vermekteyiz. Bizden yardım isteyen arkadaşlara gerekli bilgilendirme ve yardımlarda bulunuyoruz. Tercih sonrasında yerleşen öğrencilere uygun yerller bulma noktasında da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu yıl da bu konuda tercihler için yardım talebi olan öğrencilere elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız inşallah.`` İfadelerini kullandı.

Bu sene 26 Temmuz da başlayan üniversite tercihlerinin 2 Ağustosta son bulacağını belirten Tanrıkulu, tüm öğrencilerin şimdiden doğru ve isabetli tercihlerde bulunmaları temennisinde bulundu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir