• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Nusaybin`de hayat normale dönüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Nusaybin ilçesinde 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Yeni Turan, Yeşil Kent, Mor Yakup, 8 Mart, Gırnavas, Devrim, Selahaddin Eyyubi Çatalözü, İpek Yolu ve Barış mahallelerinde hayat normale dönüyor.

Yaklaşık 5 ay sonra ilçeye dönen halk, ev ve işyerlerinde temizlik yaparak yaralarını sarmaya çalışıyor. Evleri tamamen yıkılan vatandaşlar ise kiralık ev arayışında girdi. Kiralık ev fiyatlarının yüksek olmasından yakınan halk, kiraların yüzde yüz arttığına dikkat çekerek bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaptığını ileri sürdüler.

İlçede yaşanan çatışmalar nedeniyle güvenlik gerekçesiyle ilçe merkezinden geçişlerine izin verilmeyen uluslararası İpek yolunu kullanan TIR`lar da ilçeden rahatça geçiş yaparak Irak`a yük taşımaya başladı.

İlçe sakinlerinden Özcan Ayhan, Nusaybin`de hayatın kısmen normale dönmüş durumda olduğunu belirterek, huzur ortamının böyle devam etmesini diledi. 

Esnaf Sinan Kardaş ise “Çok şükür 5 ay sonra yasağın kısmen kaldırıldığı mahallerde oturan halk, evlerini geri döndü. Esnaflarımız da iş yerlerini açıyor, bizler de dükkânımızı açtık. 135 gündür dışarıda perişan olduk. Çok mağdur olduk. Çek ve senetlerimizi ödeyemedik. Devletten faizsiz kredi bekliyoruz. Bu olaylardan bıktık. İnşallah bir daha bu günleri görmeyiz.  Rabbim; zarar gören esnaflarımıza yardımcı olsun ve o günleri bir daha yaşatmasın.” dedi. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir