• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
Siirt merkezli 44 ilde paralel yapı operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişimine ilişkin Siirt merkezli 44 ilde başlatılan operasyonlarda paralel yapıya mensup oldukları belirtiler 135 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, aralarında öğretim görevliler, polis, öğretmen ve kurum müdürlerinde bulunduğu FETÖ’nün kamu kurum ve sivil örgütün eski üst yapısına yönelik Siirt merkezli 44 ilde hakkında yakalama kararı çıkarılan 135 kişinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Gerçekleştirilen eş zamanlı operasyona gözaltına alınan 45 zanlı Siirt Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifade işlemleri için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FTÖ/PDY Terör Örgütünün Darbe Girişimi ile ilgili olarak Siirt’te devam eden soruşturma kapsamında 44 ilde eş zamanlı operasyon başladığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“3713 sayılı TMK, 5237 sayılı TCK madde 314/2 Terör Örgütüne Üye Olmak, madde 220 Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Yönetmek ve Kurulan Örgüte Üye Olmak, Örgüt Faaliyetleri kapsamında madde 158/1-a Dini İnanç ve Duyguları İstismar Edilmek Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık Yapmak, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet Etmek" suçlarıyla ilgili Siirt merkezli 44 ilde şüpheli şahısların adreslerinde arama, el koyma ve dijital verilerde imaj alma işlemlerinin yapılacağı ve 135 şüpheli şahsın gözaltına alınmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı.” (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir