• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Kamuda 47 bin 188 kişi görevden uzaklaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA (AA): Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda yürütülen çalışmalar kapsamında 47 bin 188 personel görevden uzaklaştırıldı.

Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜRKSAT AŞ, Ekonomi Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) da aralarında bulunduğu birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden uzaklaştırma işlemi gerçekleştirildi.

Dışişleri Bakanlığında yapılan çalışmalar kapsamında merkezdeki büyükelçiler Gürcan Balık ve Tuncay Babalı görevden alındı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında (ÖİB) 23 personel görevden uzaklaştırıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatında çeşitli kademelerde görevli 3 il müftü yardımcısı ile 19 ilçe müftüsünün de aralarında bulunduğu 620 kişinin daha görevden uzaklaştırıldığı duyuruldu. Açığa alınan personel sayısı bin 112'ye yükseldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile bağlantılı 97 personel daha açığa alındı, bu rakam toplamda 167'ye çıktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir