• DOLAR 32.5
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2485.18
  • ...
Tunceli`de 125 kamu çalışanı açığa alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunceli'de darbe girişimi soruşturması kapsamında kamu, kurum ve kuruluşları ile emniyet ve askeri birliklerde görevli 125 kamu çalışanı açığa alındı. Soruşturma kapsamında, 7 okul, dernek ve bakımevi de resmi kurumlara devrildi.

15 Temmuz darbesi girişimi ardından FETÖ bağlantısı olduğu tespit edilen kamu çalışanlarına yönelik başlatılan soruşturmada, Tunceli'de 125 kamu çalışanı açığa alındı. Tunceli Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:

"15 Temmuz 2016 günü gerçekleşen ve hezimete uğratılan darbe girişimi sonrasında, devlet içerisindeki illegal paralel devlet yapılanmasına yönelik olarak, hukuk sistemimiz içerisinde, ilimizde de başlatılan adli ve idari işlemler çerçevesinde; askeri personelden; 1 general, 1 albay, 2 yarbay ve 2 subay tutuklanmıştır. 1 subay adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, Tunceli Jandarma Alay Komutanı, 6 subay, 3 astsubay ve 1 uzman çavuş açığa alınmıştır. Emniyet personelinden; 1 ikinci sınıf emniyet müdürü, 2 üçüncü sınıf emniyet müdürü, 3 emniyet amiri, 25 komiser, 49 polis memuru açığa alınmıştır. 1 Emniyet amiri, 1 komiser ve 1 komiser yardımcısı adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, 1 emniyet amiri tutuklanmış, 5 polis memuru hakkında adli tahkikat başlatılmıştır. Adli personelden; 7 hakim ve 3 savcı tutuklanmış, 1 hakim gözaltına alınmıştır. Milli Eğitim personelinden; 1 maarif müfettişi, 1 araştırmacı ve 14 öğretmen açığa alınmıştır. Tunceli Üniversitesi'nden; 1'i profesör, 7'si doçent, 6'sı yardımcı doçent, 4'ü öğretim görevlisi olmak üzere toplam 18 personel açığa alınmıştır. İlimizde kapatılan özel okullardan; 1 öğretmen ve 1 muhasebeci tutuklanmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü açığa alınmıştır. Toplamda 125 şahıs açığa alınmış, 17 şahıs tutuklanmış, 4 şahıs hakkında adli kontrol kararı verilirken, 6 şahıs hakkında adli tahkikat devam etmektedir. Ayrıca; FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantıları tespit edilen 1 gündüz bakımevi, 1 ilkokul, 1 ortaokul, 2 lise ve 3 derneğin faaliyetlerine son verilmiştir. Bu kuruluşların taşınır ve taşınmazları ile mal varlıkları valiliğimizce oluşturulan komisyonlar marifetiyle kurumlarımıza devredilmiştir. FETÖ/PDY terör örgütü ve bu örgütün devlet içerisine sızmış yapılanmalarına yönelik çalışmalar, azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir