• DOLAR 32.373
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2326.13
  • ...
`Kudüs`ün kapısına dayanan Haçlı operasyonu hâlâ işbaşında`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisini grup toplantısında darbe girişimine ilişkin konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kudüs'ün kapısına dayanan Haçlı operasyonunun hâlâ iş başında, görevde olduğunu belirterek, “FETÖ bunların Türkiye'ye tutunmuş ortakçılardır. 12 Eylül'de 'bizim çocuklar kazandı' diyorlardı, çok şükür 15 Temmuz'da onların gayrimeşru çocukları kaybetti.”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, OHAL'in, Gazi Meclisin iradesini askıya alma, yok sayma şeklinde yorumlanmaması gerektiğini belirterek, “FETÖ terör örgütünün ve bunun yanında duran her türlü zararlı ve hıyanet oluşumların tamamıyla temizliği için OHAL bir yöntem, bir vasıtadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

“FETÖ terör örgütüyle OHAL kapsamında etkin ve çok boyutlu mücadele ederken dikkat edilmesi ve altı özenle çizilmesi gereken hususlar vardır. Askeri ve sivil bürokraside toplu görevden almalar yapılırken, kesinlikle sağlam delil ve belgelere dayanmak esas olmalıdır. Paralel devlet yapılanmasının tüm unsurları tespit edilmeli, her yönüyle analiz edilerek araştırılmalı ve hepsi birden adaletin önüne çıkarılmalıdır.”

"Hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir"

Bahçeli, darbe sürecinin arkasında CIA`in  olduğu iddialarının yoğunlaştığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“ISAF Komutanı bir ABD`li generalin FETÖ darbe girişimini hazırlayan ve yönetenler arasında bulunduğu dillendirilmektedir. Bu ABD`linin 15 Temmuz öncesinde, Türkiye`ye 2 defa gizlice geldiği, Erzurum ve Adana İncirlik Üssü`nde sır dolu görüşmeler yaptığı konuşulmaktadır. Şayet bu iddialar doğruysa, yani hainlerin ardında CIA ve Pentagon duruyorsa, karşımızda çok ciddi bir sorun var demektir ve ABD bunun altından kalkamayacaktır. ABD, 15 Temmuz`un içindeyse ve İncirlik üzerinden devreye girmiş ise bunun doğal sonucu olarak iki ülke arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi vahim düzeyde hasar görecektir. Bu demektir ki ABD ve küresel güç merkezleri Türkiye`yi iç savaşa sürüklemeyi planlamaktadır.”

Bahçeli, Kudüs'ün kapısına dayanan Haçlı operasyonunun hala iş başında, görevde olduğunu belirterek, “Fetullahçı Terör Örgütü bunların Türkiye'ye tutunmuş ortakçılarıdır. 12 Eylül'de 'Bizim çocuklar kazandı' diyorlardı, çok şükür 15 Temmuz'da onların gayrimeşru çocukları kaybetti.” diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin zalimlere yem olamayacak kadar kudretli olduğunu vurgulayarak, “Cumhurbaşkanı artık derleyici, dengeliyici, toparlayıcı olsun ve birleştirici mesajlarla üstlendiği görevi yerine getirsin. Başbakan ve hükümeti de ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklasın ve unutmasınlar ki hainlere karşı aynı siperdeyiz, aynı gemideyiz, aynı çizgideyiz.” diye belirtti.

Türkiye`ye silah sıkmış, ihanet etmiş kim varsa bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Bahçeli, idam konusunda AB`nin ne söylediğinin, nasıl bir pozisyon aldığının kendi bileceği iş olduğunu; Türkiye'nin, egemenlik haklarını ve tarihi devamlılığını korurken, hiç kimseden müsaade almayacağını ve almaması gerektiğini kaydetti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir