• DOLAR 32.523
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2421.6
  • ...
İstanbul Başsavcısı değişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul Adliyesi'nde önemli bir görev değişimi yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine, Terörden Sorumlu Başsavcıvekili İrfan Fidan getirildi. Başsavcı Hadi Salihoğlu ise İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı olarak görevlendirildi.

Salihoğlu, 17-25 Aralık soruşturmalarının ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden İstanbul Başsavcılığı`na atanmıştı. Hadi Salihoğlu yaklaşık 2,5 yıl bu görevi sürdürdü.

17-25 Aralık sürecinde terör savcısı olarak görev yapan İrfan Fidan, "Gülen yapılanmasına" yönelik soruşturmalar yürüttü. "Selâm-Tevhid`de kumpas soruşturması" kapsamında Fethullah Gülen ve polisler hakkında dava açtı. Fidan HSYK kararnamesi ile Ocak 2015`te Başsavcı vekilliği görevine getirildi. Soruşturmalara devam eden Fidan, MİT tırlarının durdurulması, gazeteciler Can Dündar-Erdem Gül davası, "Balyoz`da kumpas" iddialarına ilişkin soruşturmaları yürüttü.

2016 Ocak ayında ise Terörden Sorumlu Başsavcı Vekilliği'ne atandı. Yaklaşık 7 aydır İstanbul`daki Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturan Büro'nun başındaydı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir