• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
"Farklı görüşteki insanların bir araya gelmesi büyük bir kazanımdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini ve halkın girişimin ardından meydanlardaki bekleyişini İLKHA’ya değerlendiren STK yetkilileri, farklı partilerin, cemaatlerin, sendika ve STK'ların darbeye karşı bir araya gelmesinin büyük bir kazanım olduğunu söylediler.

Darbe girişiminin ilk gününden bu yana meydanları terk etmeyen halkın, darbe girişimine karşı darbe yaptığını belirten Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, halkın artık darbelere müsaade etmeyeceğini söyledi.

Gök, “Meydanları ilk günden beri dolduran halkımızı görüyorsunuz. Bütün halk kaç gündür ayakta. İlk günden beri tepkilerini ortaya koydular. Gerçekten de darbeye darbe yaptılar. Allah (cc) onlardan razı olsun. Onlar plan yaparlar Allah (cc) plan yapanların en hayırlısıdır. Halk bugün darbeyi durdurmakla kalmadı Bugün Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap'ı, Laz'ı ve Çerkez'iyle bir ve bütün tek yumruk oldu. Halk, sadece darbeye değil, bizi birbirimize düşürmeye çalışan bütün şer güçlere de güzel bir mesaj verdi.” dedi.

Türkiye’deki darbelerin tarihine inilmesi gerektiğini belirten Gök, “Sultan Abdulhamit Han’ın indirdiler. Abdulhamit Han’ın indirdiklerinde böyle bir kalabalık yoktu. Adnan Menderes’i astılar. Onu astıklarında böyle bir kalabalık yoktu. Turgut Özal’a suikast yaptılar. Necmettin Erbakan’ı Şubat soğuğunda boncuk boncuk terlettiklerinde böyle bir kalabalık yoktu. Ama artık biz varız, halk var, milletimiz var. Allah’ın izniyle buna müsaade etmeyeceğiz, bu millet buna müsaade etmeyecek. Allah (c.c) bu şuurla devam edenlerin yardımcısı olsun. Biz bunu yapacağız. Sadece Türkiye’nin bekası için değil. Ümmetin bekası içinde ayakta durmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Biz sadece ümmetin bekası içinde değil. Bütün dünya mazlumlarının bekası için ayakta olmamız gerektiğini biliyoruz. O yüzden dik duracağız ve yılmayacağız. Türkiye’yi, Ümmeti ve özellikle bütün dünya mazlumlarını da yedirmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Rabbim bizi minarelerdeki salalarla darbelerin susturulduğu günlere kavuşturdu”

Daha önceki darbelerde ezanları susturulduğunu hatırlatan Gök, o günlerden ezan ve salalarla darbelerin susturulduğu günlere kavuşulduğuna dikkat çekti.

Gök, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu darbe ülkenin bütün kazanımlarına karşı yapılan bir darbeydi. Müslümanlar olarak ayağa kalktık. Çünkü bizim bu kazanımları kaybetme gibi bir lüksümüz yoktur. Önceden darbeler yapılırdı minarelerdeki ezanlar susturulurdu. Ama rabbim bizi o günlerden bugünlere yani minarelerdeki salalarla darbelerin susturulduğu günlere kavuşturdu.” şeklinde konuştu.

“Halk davasına, iradesine ve kazanımlarına sahip çıktı”

Avrupa Birliği başta olmak üzere ABD, İngiltere, Almanya ve bütün dünyanın şu anda halkın destansı direnişi karşısında bir şokta olduğuna vurgu yapan Davet ve Kardeşlik Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Muhammed Talha Özdemir ise halkın meydanlara çıkarak davasına, iradesine ve kazanmış olduğu kazanımlara sahip çıktığını belirtti.

Özdemir, “Öncelikle ben bütün Türkiye’ye geçmiş olsun diyorum. Allah-u Teala büyük bir bela ve musibetten Müslüman halkı, dünyanın ümidi olan, ümmeti Muhammed’in ümidi olan, Ortadoğu’nun ümidi olan ve bütün mazlum ve mağdur ülkelerin, Müslümanların ümidi olan ülkemizi korumuş oldu. Öncelikle zarar, öfke ve düşman dışarıdan olduğu zaman yapacağınız eylem ve tedbirler farklıdır. Fakat düşman içinizde ise ve sizin içinize kadar sızmış ise onlara karşı önlem almanız biraz daha zor oluyor.” dedi.

“AB, ABD, İngiltere, Almanya ve batı dünyası şokta”

ABD destekli Paralel Yapı darbe girişimine karşı halkın top yekûn sokağa dökülmesinin dana önceki darbe dönemlerinde pek görülmemesinin AB, ABD, İngiltere ve Almanya gibi batı ülkelerini rahatsız ettiğine dikkat çeken Özdemir, “AB, ABD, İngiltere ve Almanya’ya baktığımızda şu anda dünya bir şokta. Neden şokta? AB, ABD, İsrail ve Rusya darbeye destek veriyor. Tüm ülkeler, nasıl olur da halk darbeye karşı darbe yapar. Nasıl olur da uçak mermilerine karşı, top bombardımanlarına karşı, helikopterlerin insanları vurmasına karşı insanlar evlerine dönmezler. İnsanlar canlarını garantiye almaz ve bunun derdine düşmezler. Bu ülkeler bunun şoku içerisindeler. Dünya Müslümanları gördü ki, Türkiye halkı, Abdulhamit zamanındaki öz ruhuna dönmüş durumda. Halk davasına, iradesine ve kazanmış olduğu kazanımlara sahip çıkmış durumda.” diye konuştu.

"Rabbim hepimizi meydanlarda birleştirdi"

Yaklaşık 10 günden bu yana her kesim ve gruptan halkın siyasi görüş ve fikirlerini bir kenara bırakarak meydanlarda olmasının dahi bir kazanım olduğunun altını çizen Özdemir, “Mısır’da bir darbe oldu. Suriye’de bir darbe oldu. Diğer Arap ülkelerinde de bir darbe oldu. Oradaki darbelere sadece belli gruplar tepki gösterdi. Fakat Türkiye’deki darbeye ülkenin bütün cemaatleri, sendikaları, sivil toplum kuruluşları, ülkücü camia, Milli Görüş, HÜDA PAR ve her hangi bir fikir ve düşüncede olan insanlar Allah (cc) hamd olsun ki destek verdi. Meydanlara baktığımızda rabbim hepimizi burada birleştirdi. Bu dahi Türkiye, Ümmet ve Müslümanlar için bir kazanımdır.” şeklinde konuştu.

Darbecilerin hak ettiği cezayı çekmesi gerektiğini belirten Aldemir, “Bu gladyonun planladığı bir darbedir. 60 darbesini onlar yaptı. 80 darbesini yaptılar. 28 Şubat’ı yaptılar. 17-25 Aralık’ı yaptılar. Ama biz bunların hiçbirini yargılayamadığımız için bundan aldıkları cesaret ile darbe yapmaya devam ediyorlar. Bugün de bu suça karışanları yargılayamaz isek, bizler yeni darbeleri maalesef beklemek zorunda kalacağız. Onun için ihanetin cezası ivedilikle uygulanmalıdır. Buna engel olan kanun ve yasalar kaldırılmalıdır." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir