• DOLAR 32.56
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Kadın Hakları Adına İnançlara Baskılar Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 227. kez Kayalıpark meydanında buluştu. Basın açıklamasını Platform adına Ahmet Bayam okudu. Açıklamaya Enfâl Suresi, 30. Ayet okunarak başlandı.
 
Kadın Hakları Adına İnançlara Baskılar Devam Ediyor
Kadın hakları adına insanların inançlarına baskıların devam ettiğini söyleyen Bayam, Kadın ve kadın hakları üzerinden insanların inançlarına, inançlara saygıya yönelik baskılar kadın hakları adına yapılmaya devam etmektedir. Kadın hakları ve kadına özgürlük şiarını yükseltenler bu şiar adına diğer özgürlükleri boğmaya çalışmaktadırlar. Hollanda kraliçesinin cami ziyaretinde başını örtmesini kadın haklarına bir baskı sayan İslâm düşmanı faşist Wilders`in bu tutumunu şiddetli bir şekilde kınıyoruz. Hem İslâm düşmanlığını hem de kadına özgürlük maskesinin iğrenç bir maske olduğunu hem gizlediği şeyin hem de maskenin iğrençliğini ifade ediyoruz." dedi.
 
Diyanet Bu Projeye Alet Olmamalıdır
Bayam, sözlerini şöyle sürdürdü; "Ülkemizde de kadına yapılan şiddeti engellemek adına daha önceden öğretmenlere ve polise yapılan seminerlerin şimdide imamlara yapılıyor olmasını izlemekteyiz. Kadının özgürleştirilmesi ve ona yapılan baskının kaldırılması adına yapılan bu seminerlerde inançlarımıza ve inanç değerlerimize, dinin ahkâmına yönelik baskıcı ifadelerin olması bu izleyişimizi kaygıya dönüştürmektedir.

Diyanet kurumunun ilgili bakanlıklarla yaptığı anlaşmaların gereği olan bu uygulama feminist anlayışların dine ve dindarlara bir dayatma olduğu apâşikârdır. Söz konusu seminerler konusunda hassasiyet gösteren Diyanetin ülkemizde müzminleşmiş Başörtüsü sorunu hakkında sadece Başörtüsünün dini bir emir olduğunu ifade etmenin önüne geçememesi bu yasağın kaldırılmasına yönelik herhangi bir çabasının olmaması olayı daha vahim hale getirmektedir.
Dinin kesin emri olan Başörtüsü hususunda gereken adımları atmayan Diyanetin ilgili bakanlığın istekleri hususunda gayretkeş olması çok manidardır. Kadınların özgürleşmesi ve onların özgürleşme adına hukuki ve ahlâki sınırları dışına çıkarılmaları uluslar arası bir proje değil midir? Diyanet bu projeye alet olmamalıdır."
 
19 Mayıs Kutlamalarının Stadyumlardan Kaldırılması Bir Güruhu Rahatsız Etmişe Benziyor
19 Mayıs kutlamalarının stadyumlardan kaldırılmasının bazılarını rahatsız ettiğini belirten Bayam, "Resmi ideolojinin resmi bayramlarından olan 19 Mayıs kutlamalarının Ankara hariç stadyumlardan kaldırılması bir güruhu rahatsız etmişe benziyor. Adeta resmi ideolojinin ibadet ayinleri haline gelen kutlamaların tertip edilmesi ve halkımızın inanç değerlerine aykırı bir şekilde tertip edilmesi kamuoyu tarafından zaten benimsenmemiştir. Kuzey Kore`nin zorla matem tutturmasıyla ve ağlamayanların cezalandırılmasıyla ne farkı var bu zorunlu resmi bayramların?" ifadelerini kullandı.
 
Direnişçilere Terörist Diyenlerin Ruhlarına ve Zihin Dünyalarına Bu Görüntüler Kapak Olsun
Amerika askerlerinin Şehidlerin üzerine yaptıkları davranışlarla ilgili "onlara karşı sessiz kalanların vebali hiç mi yoktur?" diye soran haftanın platform sözcüsü Ahmet Bayam, Medya organlarında Amerikan conilerinin "Cami duvarına işeyen köpeklere" benzeyen görüntülerinin yayınlanması yüreğimizi bir kez daha yaralamıştır. Şehidlerin üzerine işeyen bu köpeklerin davranışlarında onlara karşı sessiz kalanların vebali hiç mi yoktur? İşgalleri onaylayan ve direnişçilere terörist diyenlerin ruhlarına ve zihin dünyalarına bu görüntüler kapak olsun. Ötesinde söz söylemeye gerek yoktur… Görüntüler sözün ve insanlığın bittiği yerdir…" şeklinde konuştu.
 
(Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir