• DOLAR 32.592
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2497.805
  • ...
Kürt Sorunu Kemalizm`le Resmiyet Kazanmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Kocatepe Kültür Merkezinde "Kürt Sorununa Sistem İçi Çözüm Arayışları ve Çözüm Önerileri" adlı panel ikinci oturumda yapılan konuşmaların ardından sona erdi.
 
İkinci oturum Sabiha Ünlü`nün konuşmasıyla başladı. Ünlü, özellikle Kürt Sorunuyla PKK sorunu arasındaki farklara dikkat çekerek Şeyh Said`in "Türkler ve Kürtler ayrı bir kavimdir. Bunları bir arada tutan ise İslam mayasıdır." sözünü dile getirdi. Ünlü, Diyarbakır Cezaevinde yaşanan zulmün batıdaki Müslümanlar tarafından bilinmediğini ve daha sonra bu zulüm duyulduğunda ise, başlarını öne eğme durumuna geldiğini ifade etti.
 
Mevcut sistemin eziyet ve zulümlerden kurtulmak için dağa çıkışın uygun görüldüğünü ifade eden Ünlü, " Aslında bakılırsa askerlerin ölümü Kürt halkına son derece rahatsızlık veriyor. Son olarak abdestli, namazlı, kaymakamların eliyle zulüm yapıldı. Bunun örnekleri Silvan ve Yüksekova`da mevcuttur. Ayrıca halktan PKK`ye karşı bir minnet duygusu oluşturuldu." Şeklinde konuştu.
 
Sorun Kurtlaştırmakla Çözülmez
Panele katılan bir diğer konuşmacı Ramazan Kayan ise, sistem içi ve sistem dışı çözüm arayışları konusunda bilgi verdi. Kayan, "Ne sistemin bizi bozma tedirginliğine kapılmalıyız ne de `nasıl olsa bu sistemin sorunudur` deyip sistemle sorunu baş başa bırakıp köşeye çekilme, akılcı bir tutum değildir. Sisteme entegre olmadan sistem içi tüm açılımlara ve çözümlere hazır olduğumuzu söylemeliyiz. Müslümanlardan bazıları çeşitli gruplarla ilişkiye girdiği için mahkum edilmemelidir. Müslümanların birileriyle ilişki kurarken kendileri olmaları gerekir. Başkaların argümanlarıyla öne çıkmaktan vazgeçilmelidir. Bu konularda susan herkes suçludur. Sistem yıllarca Türkleri kurtlaştırdı. Şimdi birileri de Kürtleri kurtlaştırmaktadır. Çözüm kurtlaştırmakta değildir. Çözüm safımızı belirleyip, sahaya inmemizdir." İfadelerini kullandı.
 
Bu Sorunun Temelinde Kemalizm Yatmaktadır
Kürt sorununda pratik çözümleri dile getiren Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise, "Bu sorun her ne kadar Osmanlı`nın son yüz yılında başlamış ise de aslında Kemalizm`in başlamasıyla mühürlenmiş ve resmiyet kazanmıştır. Kemalizm`in bu ülkeye maliyeti, komünizmin Rusya`ya maliyetinden az değildir. Kemalizm ve öncülerinin heykellerinin dikilmesi için camilerden para toplandı. Bu düzen seksen doksan yıldır Kürdü Türkleştirmek ve daha sonra Türklerle Kürtleri topyekun dinsizleştirmek için uğraşmıştır." dedi.
 
"Kürt Dili İçin Sübvanse Uygulanmalıdır"
Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "Türkler rehabilite edilmelidir. Bu işin çözümü için öncelikle Türklerden başlanmalıdır. Öncelikle Türklerin ciğerlerine kadar işlenen ırkçılık silinmelidir. "Kürt dili için sübvanse uygulanmalıdır." Türk dilinin dünyada yaygınlaşması için ne harcanıyorsa Kürt Dili içinde bu uğraş verilmelidir. Kürt Dili takviye edilmelidir. Buna engel teşkil eden ne kadar kanun ve yönetmelik varsa hepsi çıkarılmalıdır. TV ve programlarda `Ancak müminler kardeştir.`, `Allah`ın ipine sımsıkı sarılın.` Ayetlerini dillendirenlerin arkasına baktığımızda sarkıtılan ipin Allah`ın ipi olmayıp aslında TC`nin ipinin olduğunu ve bunun içindir ki "Kurtuluş İslam`dadır." sözünün yalama yaptığını, bunun yerine `Kurtuluş Müslümanlardadır.` Sözünün kullanılması daha doğrudur." dedi.
Panelin kapanış konuşması İLKAV Başkanı Mehmet Pamak tarafından yapılıp, panel sona erdi.
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31728.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31727.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31726.jpg
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31725.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31724.jpg
 
(Hafzullah Sevim-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir