• DOLAR 32.333
  • EURO 35.167
  • ALTIN 2313.164
  • ...
SON DAKİKA
"Camilerden toplatılıp cezaevlerine konulduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli gerçekleşen FETÖ’nün darbe girişimini protesto gösterileri Batman’da 9’uncu gününde devam ediyor. HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK’nın destek verdiği gösterilere halk da yoğun ilgi gösteriyor. Gösterilere Suriyeli vatandaşların da katıldığı görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gösterilerde Rehber İlahi Grubu sanatçıları, Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri ezgilerle darbecilere tepkilerini gösterirken vatandaşlar da açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarda tepkileri dile getirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu adına bir konuşma yapan Eğitimciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Salih Güzel, paralel yapının onlarca yıl Müslümanlara zulmettiğini söyleyerek, mütedeyyin insanların camilerde ders verdikleri gerekçesiyle cezaevine atıldığını, kimilerinin kaçırıldığını ve infaz edildiklerini ifade etti.

6-7 Ekim Kobani bahaneli olaylar ve 15 Temmuz darbe girişiminin aynı güçler tarafından tezgahlandığını anlatan Güzel, “Bizlerin inancına, geleceğimize yeni nesillere ipotek koymak için emperyalistler ve işbirlikçileri meydana sürülmüştü. Yasin Börü vurulduktan sonra 4’üncü kattan atılıp kafası ezilmişti. 15 Temmuz akşamı halkımız geleceğine sahip çıktığında Resul Emin Aydoğdu ismindeki bir kardeşimiz de Ankara’da Genelkurmaya giriyor. Darbeci vahşiler onu 2’inci kattan aşağıya atıyorlar ve 30 metre yerde sürükledikten sonra Genelkurmayın dışına atıyorlar. Yasin’e yapılanla Resul’e yapılanlar arasında bir fark yok. 6-7 Ekim’de Kürdistan’da bir darbe yaşadık. O zaman yetkililer gerekli özeni gösterseydi 15 Temmuz’un hasarı belki daha az olurdu.” dedi.

Onlarca yıl Paralel Yapı’nın polis, asker ve yargı mensupları tarafından kendi camialarına zulmedildiğini söyleyen Güzel, “Camilerden toplatılıp cezaevlerine konulduk. Evlerimizden kaçırıldık cesetlerimizin yeri bilinmiyor halen.  Tümü bunların oyun ve hileleriydi. Ellerine geçirdikleri devletin makamlarını halka zülüm aracı olarak kullandılar. Bundan dolayıdır ki darbe girişiminin ilk anından itibaren Peygamber Sevdalıları Platformu ve bileşenleri olarak meydanları boş bırakmadık ve bırakmayacağız. Bu yapının ele geçirdikleri devlet kurumlarında insanlara nasıl zülüm ettiklerini en iyi biz biliriz. Halka gelecek bir musibeti ve zulmü bize yapılmış olarak görüyoruz. Onun için kendimizi halkımıza siper ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz inşallah.” diye konuştu.

Ardından konuşan HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir ise şu ifadeleri kullandı: “Batı'nın taşeronluğunu yapan örgüt ve grupların ırkı Türk de olsa Arap da olsa Kürt de olsa eninde sonunda kendi milletine ihanet edeceklerine şahit olduk. Bunlardan kimisi Allah'ın adını kullanarak, kimisi mezhepçiliği, kimisi de ırkçılığı kullanarak kendi milletine karşı bu şeytanların gönüllü köleliğini yapıyorlar. Rabbim, FETÖ'nün gerçek yüzünü milletimize gösterdiği gibi tüm bu ihanet çetelerinin gerçek yüzlerini de göstersin inşallah. (M. Sait Çelik- İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir