• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Halkın darbeye karşı nöbeti sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır’da, 15 Temmuz tarihinde ABD desteğiyle başlatılan askeri darbe girişimine karşı tepkilergelmeye devam ediyor.

Kayapınar ilçesindeki Orman Park’ta toplanan Diyarbakırlılar, yüzlerce insanın ölümüne neden olan darbe girişimini lanetlediler.

Polis arama noktasından geçtikten sonra alana giren vatandaşlar, sık sık ‘Ya Allah, Bismillah, Allah-u Ekber’ ve ‘FETO’ya idam!’ sloganları attılar.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Diyarbakır halkının darbe girişimine gösterdiği tepkiyle Türkiye’ye güzel bir örnek olduğunu söyledi.

ABD destekli darbe girişiminin başarılı olması halinde farklı manzaralar ile karşılaşılacağını belirten Hatipoğlu, “Eğer bu millet sokağa çıkmasaydı çok farklı bir manzara ile bugün karşı karşıya kalacaktı. Eğer o gece yüce Allah’ın kudreti olmasaydı ve siz halkın ‘Hayır!Sokağa tanklar değil, biz hâkim olacağız. Bayrağımız elimizde, kelime-i tevhit dilimizde sokağa biz hâkim olacağız’ demeseydiniz bugün tamamen apayrı bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaktık. Belki idam sehpaları çoktan kurulmuş, Türkiye’de bir iç savaş çıkmış, farklı bir Türkiye ile karşı karşıya gelecektik. Onun için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

Hatipoğlu, konuşmasının ardından alandan ayrıldı. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz/M. Hüseyin Temel-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir