• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Ebu Merzuk: Seçimlerin Başarısı İçin Uzlaşı Şart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan`daki Kuzey El-Burc Mülteci Kampı'nda Filistinli mültecilerle bir araya gelen Ebu Merzuk, “Kendi işlerini idare edecek ve kendisine hükmedecekleri belirleyecek olan Filistin halkıdır. O nedenle bundan sonra yapılacak başkanlık ve parlamento seçilerinin başarısı için öncelikle iç bölünmenin ortadan kaldırılması gerekir. Seçimlerin yapılmasında ısrar ediyoruz. Çünkü dengeyi sağlıyor” dedi .

Ebu Merzuk, Hamas hareketinin uzlaşının başarıya ulaşması ve iç bölünmenin son bulması taleplerini sürdüreceğini hatırlatarak, bunun Filistin halkının birlik içinde yaşamasının kapısı olduğunu ifade etti.

Hamas lideri Ebu Merzuk`un ziyareti nedeniyle Hamas`ın davetine Lübnan`da faaliyet gösteren birçok temsilcisinin yanında, kanaat önderleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık bir halk kitlesi icabet etti.

Gelenlere bir konuşma yapan Ebu Merzuk, esirler`den Msecidi Aksa`ya, intifadadan uzlaşıya, bölgede meydana gelen gelişmelerden ülkelerle olan ilişkilere, mültecilerden işgal rejimiyle ilişkilere kadar birçok konuda hareketin bakış açısını anlattı.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir