• DOLAR 32.571
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2432.737
  • ...
SON DAKİKA
15 Temmuz gecesi İBB`de neler yaşandı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişimi gecesi askerin bastığı yerlerden biri de Fatih`te bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binasıydı. Askerlerin binaya belediyede Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un yardımıyla girdiği ortaya çıkmıştı.

O gece İBB`de yaşananlarla ilgili güvenlik kameraları görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Mehmet Tunç'un 22.42'de belediye binasına girdiği görülüyor. 23.00 sıralarında askerler Saraçhane'de bulunan belediye binasına geliyor. Bina girişinde bulunan güvenlik görevlilerine, Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'u soruyorlar. Darbeci albay ve Tunç'un belediye makam katlarının bulunduğu alana girmesi de güvenlik kameralarına yansıyor. Darbeci albay ve belediye görevlisi Mehmet Tunç daha sonra birlikte çay içiyor.

Yemek hazırlamaları talimatı vermiş

Darbeci askerlerin Alibeyköy'de bulunan İBB Lojistik Destek Merkezi'ne girmeleri ve yol kenarındaki duvar dibinde siper almaları da güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerden...

Darbeci askerlerin görevli aşçıları dışarıya çıkartarak beklettiği görülüyor.

İBB Sivil Savunma Sekreteri Mehmet Tunç'un İBB Lojistik Destek Merkezi'nin yöneticisi olan oğlu Ömer Tunç'un da merkeze gelerek dışarıda rehin alınan aşçılara 10 bin kişiye yemek ve pirinç pilavı hazırlamaları talimatını verdiği ortaya çıktı.

Vatandaşlar darbeci askerleri iknâ etti

Bu sırada vatandaşların İBB Lojistik Destek Merkezi'ne düzenledikleri baskında, darbeci askerleri iknâ ederek araçlarına bindirip merkez dışına yollaması da görüntülere yansıyor.

Baba - oğul tutuklandı

İBB Sivil Savunma Sekreteri baba Mehmet Tunç ve İBB Lojistik Destek Merkezi yöneticisi olan oğlu Ömer Tunç çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi İBB binasının bulunduğu Fatih Saraçhane`de darbeci askerler darbeye karşı çıkan sivillerin üzerine ateş açmış, saldırılarda 20`ye yakın kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir