• DOLAR 32.509
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2487.921
  • ...
SON DAKİKA
Kur`an`lı Barış Töreni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN -19.07.2010 tarihinde, 3 kişinin ölümü ve 12 kişinin yaralandığı akrabalar arasındaki silahlı kavga, bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in katılımıyla Kuran`ı Kerim eşliğinde barış yemeği verildi.
 
19.07.2010 tarihinde Batman Güneykent Mahallesi 3113 Sokak`ta akrabalar arasında yaşanan silahlı kavgada yaşamını yitiren Sırrı Erin (60), Halef Erin(40), Tacettin Cengiz (60) yaşamını yitirirken, 12 kişide yaralanmıştı. Bu olayın ardından iki aile arasında başlayan gerginliğin başka ölümlere yol açmasının önlenmesi için Hüseyin Yağmur ve Batmanlı İşadamı Niyazi Demir, iki aile arasına `elçi` olarak girdi.
 
Bugün Saat:13.00`da Öğretmenler Evi Çok Amaçlı Salonunda verilen Kuran`ı Kerim`li Verilen barış yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Ahmet Turhan, Batman il Müftüsü Hasan Çağlar, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve kalabalık bir kitle katıldı.
 
Katılımda ilk önce Kuran`ı Kerim okutuldu. Yemekten sonra kısaca konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; "Bende bu çok anlamlı yemek ve barış için çok mutluyum. Müslümanlar arasında barış dışında kin tutma olmaz dedim ve tarafları bir araya getirip barıştıralım, dinimizde kan davası yoktur. Veda hutbesinde Peygamber(s.a.s), bugünleriniz nasıl mukaddes bir gün ise, bu aylarınız nasıl mukaddes bir ay ise, bu şehriniz nasıl mübarek bir şehir ise, canlarınız, mallarınız, namuslarınızda öyle mukaddestir. Sakın benden sonra cahiliye dönemine dönüp boyunlarınızı vurmayın. Dedi. Müslümanlar kardeştir. Aralarında kin ve nefret olmaz. Aracı olanları ve aileleri tebrik ediyorum. Allah sizlerden razı olsun" ifadelerini kullandı.
 
Konuşmanın ardından Erin ve Taşan ailesi arasında selamlaşma yapıldı. Ailelerin Kuran`ı Kerim`in altından geçerek barış söz vermeleriyle tören sona erdi.
(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir