• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Gümüşhane`de darbe soruşturması genişliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi ile ilgili açılan soruşturma kapsamında 112 kamu görevlisi açığa alınırken, Torul ve Şiran hakimleri ile 4 emniyet görevlisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, “Biz kamu görevlileriyle ilgili iddiaları delillendirerek gidiyoruz. Hiç kimseye haksızlık etmemek adına, manipülasyonlara açık bir ortamdayız. Ama ince eleyip sık dokuyoruz fakat küçük bir şüphe ve iddianın üzerine gidiyoruz. Neyse onu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Amacımız Gümüşhane`de bu yapıyı tamamen silmektir.” dedi

Kelkit`te bir imam tutuklandı

Gümüşhane`nin Kelkit ilçesinde görev yapan bir imam, gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kelkit`te bir dönem ticaretle uğraşan S.Ö (47) 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi ile ilgili açılan soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alındı. Örgütün ilçenin imamı olduğu belirtilen S.Ö`nün evi ve arabasında arama yapıldıktan sonra hâkim karşısına çıkarıldı.

Kelkit adliyesinde yapılan duruşmanın ardından S.Ö mahkemenin kararı doğrultusunda tutuklanarak cezaevine gönderildi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir