• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Dikkat! Hava Sıcaklıkları Azalacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Orta Karadeniz`in iç kesimleri, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır çevreleri ile Antalya`nın Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu`nun güneyi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Muğla çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, İç Anadolu`nun kuzeydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-40 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Orta Karadeniz`in iç kesimleri, Yozgat, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman Elazığ, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır çevreleri ile Antalya`nın Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BUZLANMA VE DON UYARISI-

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu.(5)

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(2)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(8)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(15)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ve İbradı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.(16)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı.(9)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı.(-2)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu.(7)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgede yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Muğla, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Antalya`nın Alanya, Manavgat, Serik, Akseki, Gündoğmuş, Gazipaşa ve İbradı ilçeleri ile Mersin`in Anamur ilçesinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Göller Yöresi ile Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın akşam saatlerinden itibaren Antalya Körfezi`nin doğusu ile Doğu Akdeniz`in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeydoğusunda güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Sinop çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir