• DOLAR 32.546
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2433.41
  • ...
İran, Suikastten israil`i Sorumlu Tuttu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran`ın resmi haber ajansı IRNA`ya göre, Rahimi bir toplantıda yaptığı konuşmada Ahmedi Ruşen`e düzenlenen bombalı saldırıyı ``şüphesiz siyonistlerin işi`` şeklinde değerlendirdi ve bu kara lekenin düşmanların alnından hiçbir zaman silinmeyeceğini bildirdi.

Rahimi, ``Yaptırımlarla bir yere varamayan düşmanlarımız, şimdi bilimadamlarımızı hedef alıyor, ancak bu yöntem de onları amaçlarına ulaştıramayacak`` diye konuştu.

İran`ın gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen düşmanların yaptırımları her geçen gün daha da ağırlaştırdıklarını anlatan Rahimi, ``Onlar, geçmişte olduğu gibi yine yenilgiye uğrayacaklar`` dedi.

İranlı bilimadamı Ahmedi Ruşen, 11 Ocak`ta bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti. Cuma günü Ahmedi Ruşen için düzenlenen cenaze törenine on binlerce kişi katılmış, saldırının sorumluları olarak görülen ``ABD, İsrail ve İngiltere`` aleyhinde sloganlar atılmıştı.

Tahran yönetimi, BM ve ilgili diğer uluslararası kurum ve kuruluşlardan Ahmedi Ruşen`e düzenlenen saldırıyı kınamaları çağrısında bulunmuştu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir