• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Vatandaşlara Sayaç Uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşları sayaç donmasına karşı uyardı. Donan sayaçların ateş ve sıcak su ile açılmaya çalışılmaması gerektiğine dikkat çeken Genel Müdürlük, herhangi bir durumda ASKİ`nin aranmasını istedi.
 
ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, havaların iyice soğuduğu bugünlerde yaşanabilecek sayaç donmalarına karşı vatandaşları uyardı. Sayaçların izole edilmediği takdirde donarak patlayabileceğini ve çeşitli arızaların yaşanabileceğine dikkat çeken Genel Müdür Kılıç, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre bu hafta Ankara genelinde soğuk bir hava dalgası etkili olacak. Bu nedenle buzlanma ve don olayları yaşanması beklenmektedir. Havaların soğuması nedeniyle muhtemel don olaylarına karşı abonelerimizin su sayaçlarını korumaları için önlem almaları gerekiyor." dedi. Su sayaçların korunmasının önemine dikkat çeken Kılıç, "Sayaçların soğukta donmaması için bulunduğu yerin hava cereyanına karşı korunması gerekmektedir. Açıkta kalan sayaç, su boruları izocam, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanarak korunması sağlanmalıdır. Sayaçlar dışarıdaysa sayaç yerinin temiz, aydınlık ve rüzgâr almayacak şekilde düzenlenmesi gibi bir dizi koruyucu önlem alınmalıdır." uyarılarında bulundu.
 
Sayaçların donma sonucu patlama yapabileceğini de belirten Genel Müdür Kılıç, şunları dile getirdi: "Su sayacının donarak patlaması halinde öncelikle vananın kapatılarak suyun kesilmesi gerekir. Bu sayede hem diğer sayaçların da donmasının önüne geçilir, hem de suyun boşa akması önlenmiş olur. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum, donan sayaçlar hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile açılmaya çalışılmamalıdır. Tesisata ve borulara zarar verilebilir. Bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerimiz Alo 185 nolu arıza hattımızı veya 306 71 04 nolu telefonlarımızı aradığı takdirde ekiplerimiz en kısa sürede arızaya müdahale ederek yardımcı olmaktadır."
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir