• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Darbeciler, HÜDA PAR`lı Karaaslan`ı şehid ettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy – Ahmet Karakaş / İstanbul

15 Temmuz gecesinde darbeci katillerin darbe girişimine karşı koymak için Hür Dava Partisi`nin(HÜDA PAR) çağrısı üzerine İstanbul Boğaziçi Köprüsü`ne giden Mehmet Karaaslan darbeci askerler tarafından açılan ateşle şehid düştü. 3 yıllık siyasal hayatında PKK/HDP`lilere karşı onlarca üyesini şehit veren HÜDA PAR böylece darbecilere karşı da ilk şehidini de vermiş oldu.

TEKBİR SESLERİ İLE TOPRAĞA VERİLDİ

Darbe girişimini protesto etmek amacıyla İstanbul Boğaziçi Köprüsü`nde darbecilere direnen ve ardından katledilen HÜDA PAR üyesi Mehmet Karaaslan (38), Adli Tıp kurumunda otopsi işlemleri tamamladıktan sonra kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle toprağa verildi. Cenaze törenine aralarında HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük`ün de yer aldığı binlerce kişi katıldı.

AMERİKA VE İSRAİL`İN ÇIKARLARINA HİZMET EDENLERİN DARBESİDİR

Biri erkek 3 çocuk babası olan Mehmet Karaaslan, Yeni Bosna İmam Azam Camii`nde ikindi vakti kılınan cenaze namazı sonrası, Kocasinan Mezarlığına halkın yoğun katılımı ile götürülürken, sık sık “Kahrolsun cuntacılar” sloganları atıldı. Mezarlıkta basına açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, şunları söyledi:

“İşin acı tarafı, geçmiş darbeler sol ve Kemalist çevrelerden gelen darbelerdi. Fakat bu darbe teşebbüsü kendisini İslam`la ilişkilendiren, bir noktada İslam`ı kendisine alet edenlerin darbesidir. İslam`ı kendisine alet edip Amerika`nın ve israil`in çıkarlarına hizmet edenlerin darbesidir. Rabbim fırsat vermedi. Bu ülke; gerçekten çok zor, sıkıntılı bir süreç atlattı. Darbe teşebbüsünde başarılı olsalardı hepimiz için büyük bir felaket olacaktı. Rabbim tekrarını yaşatmasın.”

ŞEHADET AŞIĞIYDI SEVDASINA KAVUŞTU

Şehit Mehmet Karaaslan`ı gazetemize anlatan yakın arkadaşı Fesih Sülün, Karaaslan`ın sürekli, “Allah şahittir, bana dua et şehit olayım. Ondan sonra Ya Rabbi sen şehadeti bana nasip et” dediğini söyledi.

MERTTİ, MERHAMETLİYDİ

Şehit Mehmet Karaaslan`ın Aslen Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinden olduğunu söyleyen Sülün, “92 senesinden beri İslami davanın mücadelesi içerisinde idi. 2000 yılından önce İstanbul`a taşınıyor, burada da yine davasını sürdürüyordu. Müslümanları çok severdi, yapı olarak da mertti, çok merhametliydi. Şahit olduğum kadarıyla kesinlikle kendisinden bir şey istendiğinde yok demezdi.” diye konuştu.

ŞEHİD OLMAK İÇİN HEP DUA EDERDİ

Şehid Karaaslan`la sık sık görüştüklerini ifade eden Sülün, “Bazen haftada bir iki defa görüştüğümüz olurdu. Ne istenmişse kendisinden yok dememiştir. Allah şahittir bana dua et şehit olayım ondan sonra Ya Rabbi sen şehadeti bana nasip et çünkü normalde benim taksiratlarım çoktur. Beni ancak şehitlik kurtarır diye dua ettiğine ve dua istediğine şahit olmuşum.” dedi.

HAKKINIZI HELAL EDİN DİYEREK ÇIKTI

Arkadaşı Karaaslan`ın şehit olacağı akşamı anlatan Sülün, “sık sık berber olan damadımın yanına uğrar ve orada görüşürdük. Şehit olacağı gün de buraya uğruyor. Damadımın babası Kazım abi, niye acele ediyorsun gel otur bir şeyler içelim, ondan sonra gidersin diyor , fakat Şehit Mehmet, misafirim geliyor, onu karşılamaya gidiyorum diyor.  Giderken de  ‘hakkını helal et, bir daha görüşmeyeceğiz` diyor. böyle kesin bir şekilde söylemiş. Bu ifadeyi orada çalışan iki elemana da söylemiş.  Hatta elemanın biri şakavarî bir şekilde ‘hakkımız varsa düşünürüz` diyor.” şeklinde konuştu.

RİYAKÂRLIK OLMASIN DİYE YARDIMLARINI GİZLİCE YAPARDI

Şehit Mehmet`in yaptığı iyilik, fedakârlık ve yardımları kimse duymasın diye gizlilik içerisinde yaptığını anlatan Sülün, “Çok mertti, çok da merhametliydi. Şehid Mehmet`in ailesi Mehmet`in fedakârlıklarının daha yeni farkına varmış. Taziyesine gelenlerden bazıları ‘Mehmet, çocuklarımızın babası gibi o kadar merhametliydi çocukların bayram ihtiyaçları için bize sürekli yardım ediyordu` diye ifade ettiler.

Sülün, “Diyarbakır`da bir medresenin halılarını değiştirmişti. Kitaplık, ayakkabılık yapmıştı. Burada bizim derneğimiz var. Ne zaman, ne söylemişsek kesinlikle yok dememiş, defalarca kahvaltı ve yemekler vermiş. Defalarca şahit olmuşum kurban kesmiş, kestirmiş bana garibanlara dağıt demiş. Ben bunlara da şahidim. Gümrükte Teksim diye bir şirkette müdürlük yapıyordu. Allahu Teâla şehadetini kabul etsin mazlumane bir şekilde zalimler tarafından katledilmiştir” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir