• DOLAR 32.478
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2434.67
  • ...
Malatya`da 6 general tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valiliği, FETÖ`nün darbe girişiminin ardından kentte başlatılan soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Buna göre, şu ana kadar 6 general ve  7`nci Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 49 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Açıklamada, soruşturmalar kapsamında Malatya Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilen 246 askeri personelden 2`nci Ordu Komutanlığı Karargâhında görevli içlerinde, 1 Orgeneral, 1 Tümgeneral, 3 Tuğgeneral,  7.Ana Jet Üs Komutanlığında görevli içlerinde 1 Hava Pilot Tuğgeneral ve 6 Pilot olmak üzere 49 kişi çıkarıldıkları Mahkeme tarafından tutuklandığı belirtildi.

Operasyonlarda ayrıca, 16.07.2016 günü yakalanarak gözaltına alınan çoğunluğu er rütbesinde bulunan askeri personel haklarında yapılan işlemler neticesinde 113 askeri personel Emniyet Müdürlüğünden 72 askeri personelin ise sevk edildiği Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca serbest bırakıldıkları kaydedildi.

Yapılan operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri ile girdiği çatışma neticesinde yaralı olarak yakalanan 1  askeri personelin tedavisinin devam ettiği belirtilerek ayrıca bir Kara Pilot Kurmay Albay ile 3 askeri hâkimin gözetim altına alındığı ifade edildi.

Malatya Adliyesinde devam eden soruşturma kapsamında ise 10 cumhuriyet savcısı ve 22 hâkim olmak üzere toplam 32 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildiği bildirilen açıklamada, “Yapılan çalışmalarda 7 cumhuriyet savcısı ile 20 hâkim olmak üzere 27 şüpheli gözaltına alınmış olup, mahkemeye sevk edilen (25) hâkim ve savcı hakkında tutuklama kararı verilmiş olup (2) hâkim hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir” denildi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesinde 2, İl Emniyet Müdürlüğünde 132, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 312, İl Müftülüğü ve İlçe Müftülüklerinde 8, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde 3, Sosyal Güvenlik Kurumunda 4 personelin de görevde uzaklaştırıldığı kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir