• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Mardin'de darbe girişimi soruşturması sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi kapsamında Mardin ve bazı ilçelerinde görev yapan 343 personel hakkında işlem yapıldı.

Mardin İl Emniyet Müdürlüğü'nde Artuklu İlçe Emniyet Müdürü Cumali Kocaman'ın da olduğu 133 personel açığa alınırken, 5 personelin gözaltı işleminin sürdüğü kaydedildi.

Mardin Adliyesi'nde görev yapan hakim ve savcıların da aralarında olduğu 18 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, 4 personelin gözaltı işleminin devam ettiğinin, 3 personel hakkında adli kontrol kararının verildiği kaydedildi.

TSK mensubu 9 personelin açığa alındığı Mardin'de, iki personelin gözaltında işlemlerinin devam ettiğini, savcılıktan serbest bırakılan personel sayısının 4, üç personel hakkında adli kontrol kararının verildiği ve Mardin 70 MKNZ Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan'ın hakkında ise tutuklandığı kaydedildi.

Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde görev yapan 7 personelin görevden alındığı öğrenilirken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde üç personelin açığa alındığı, Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 159 personelin ise açığa alındığı kaydedildi.

Mardin'de yürütülen soruşturma kapsamında; İl Müftülüğünde çalışan bir personelin açığa alındığı, Mardin Defterdarlığında görev yapan 2, Mardin SGK İl Müdürlüğünde 2, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde de iki personel olmak üzere il genelinde açığa alınan personel sayısının 343 olduğu belirtildi.

Yetkili kaynaklardan soruşturmanın halen sürdüğü öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir