• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
Şanlıurfa'da 100'ün üzerinde din görevlisi hakkında soruşturma açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından tüm kurumlarda başlatılan soruşturmalar kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığında da düğmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve il valiliklerinden gelen talimatlarla açığa alınan birçok din görevlisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Yaşanan gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı gerçekleştiren Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Dün itibariyle başlattıkları soruşturmaları daha da yoğunlaştıracaklarını belirten Açık, Şanlıurfa olarak önümüzdeki Cuma gününe kadar açığa alınanların dosyalarının biteceğini söyledi.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı çalışmaları anlatan Açık, o gece yapılan istişare sonucu alınan kararla tüm illerde sala ve tekbirler okutularak halka moral vermeye çalıştığını söyledi.

Darbe girişimi gecesi hayatını kaybedenler için yapılacak faaliyetlere de değinen Açık, bu gece yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için hatimlerin indirileceğini camilerde bu hatimlerin dualarının yapılacağını belirtti.

“Şanlıurfa’da 100’ün üzerinde kişinin açığa alındı”

Darbe girişiminde bulunan FETÖ ile ilişkisi olduğu ileri sürülen din görevlileri hakkında soruşturma başlattıklarını ifade eden Açık, bu kapsamda Şanlıurfa’da 100’ün üzerinde kişinin açığa alındığını söyledi.

Açık, “Bu açığa alınma bu insanların mutlaka onlarla bağlantısı vardır demek değildir. Sayın valimiz ile de görüştük ve soruşturma için onayını aldık. Bu konu için gruplar şeklinde teftiş kurulu oluşturacağız. Bu kişiler hakkındaki iddiaların itham mı yoksa gerçek mi olduğunu ortaya çıkarmak için süreci hızlandıracağız. Bu konuda halkımız ve basınımız doğru ve sahih bilgi ile bize yardımcı olsunlar.” diye konuştu.

“Bir muhakkik değil iki veya üç muhakkik görevlendirilecek”

Sürecin hızlı yürümesi için ne gibi bir metot işlenecek sorusunu da cevaplandıran Açık, şöyle devam etti:

“Normal teftişte bir muhakkik tayin edilir. Biz bir muhakkike bunu bırakmak istemiyoruz çünkü tek muhakkikle dosya çok ağır ilerler. Biz iki veya üç muhakkikle bunu yapmak istiyoruz. Bize iki türlü soruşturma geliyor. Deniliyor ki ‘şunlar hakkında soruşturma açın ve açığa alın’ diye yazı geliyor. Bir de valilikten yazı geliyor. Biz tüm bunları bir araya getirdik ve şu anda onları işlemeye başladık. Sayı çoğalınca biz bunları gruplar şeklindi yaptık. Bugün herhalde beş komisyon kuracağız. İtham edilen veya sanık olan görevlilerimizi çağırıp iddialarla birlikte değerlendirip bitireceğiz. İdari soruşturma bittiği gibi suç unsuru bulunursa hemen savcılığa bildireceğiz.”

“En fazla soruşturmanın açıldığı il Şanlıurfa”

Din görevlileri hakkında en fazla soruşturma açılan ilin Şanlıurfa olduğunu bunların arasında 4 kişinin de yönetici konumunda olduğunu ifade eden Açık, bu soruşturmalara muhatap olacak kişilerin FETÖ ile 17-25 Aralık darbesinden sonraki ilişkilerinin temel alınacağını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir