• DOLAR 32.574
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2432.771
  • ...
SON DAKİKA
Van`da on binler darbeye karşı kıyam yürüyüşünde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde kentte darbe girişimine yönelik gerçekleştirilen protesto gösterileri halkın yoğun katılımıyla devam ediyor.

Protesto gösterilerinde yürüyüşle tepkilerini gösteren halk, ellerindeki bayrak ve pankartlarla Beşyol Kavşağına kadar yürüdü.

Halk yürüyüşte sık sık birlik ve beraberlik mesajları verirken, bina camlarında ve balkonlara çıkan kimi vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüş sırasında kalabalık, ‘Zalimler için yaşasın cehennem`, ‘Türk-Kürt kardeştir, FETO`cular kalleştir`, ‘Darbeye hayır, FETÖ`ye idam` gibi sloganlar attı.

“Göğsümüzü kabartan, gözlerimizi yaşartan görüntülere şahitlik ediyoruz”

Yürüyüş Beşyol Alanı`nda son bulurken, meydanda yer alan platforma çıkan siyasi ve STK temsilcileri birer konuşma yaptı.

Platformda ilk konuşan HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Saygın, “Günlerdir göğsümüzü kabartan, gözlerimizi yaşartan görüntülere şahitlik ediyoruz. Hakikaten uzunca bir süredir birlik ve beraberlik görüntülerini unutmuştuk. Maalesef komşular bile birbirilerini sormaz bir hale gelmişti. Ancak bugün görüyoruz ölümüne herkes omuz omuza meydanda ve ben sizden şu sözü istiyorum; bugünden sonra herkes sadece bu meydanda değil gidip en yakın komşusunu, akrabasını, eşini, dostunu ziyaret edecek mi?” şeklinde sorarak, kalabalıktan söz aldı.

Kent halkının biraraya gelmesiyle Van`ı gerçek özüne kavuşturduğunu belirten AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise “Van özüne dönmüştür. Kim ne derse desin Van özüne dönmüştür ve Van budur. Birlik ve beraberliğimiz muhteşemdir. Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun bu meydanı kardeşlik kurmuştur ve kurmaya devam ediyor.” dedi.

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da birlik ve beraberliğin önemine değinerek, şu ifadeleri kullandı;  “Bugün sizler bu meydandan bütün hainlere, işbirlikçilere, zalimlere, ABD`ye, İsrail`e ve her türlü terör örgütüne en güçlü sözü söylediniz Allah hepinizden razı olsun. İlk günden beri şehadet arzusuyla bu meydanda birlik ve beraberliğin önemini, işbirlikçilere ve zalimlere gösterdiniz.” şeklinde konuştu.

Platformda daha sonra konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise “Darbelerin ezici ve baskıları altında ömrünü geçirmiş biri olarak, hemşeriniz olarak darbelerin dünyada hiç kimseye hayır getirmediğini buradan sizinle paylaşmak istiyorum. Bunun pratikte yaşamış bir kardeşiniz olarak bunu sizlerle paylaşmak istedim.” diye konuştu.  (Yılmaz Sönmez- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir