• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
HÜDA PAR`dan Basın ve Kamuoyuna
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BASINA VE KAMUOYUNA

Bismillahirrahmanirrahim

“(Ey Muhammed!) Allah'ı sakın zulmedenlerin yapmakta olduklarından habersiz sanma, onları yalnızca gözlerin dehşetle belireceği bir güne ertelemektedir.” (İbrahim:  42)

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD, İsrail, AB gibi emperyalist-İslam düşmanı şer bloğu destekli askeri darbe girişimini lanetliyoruz.

Dünyadaki siyasal sistemi dizayn etmeye, yer altı ve yer üstü kaynaklarını sömürmeye ve toplumları hegemonyaları altına almaya çalışan İslam ve insanlık düşmanı emperyalist güçler, 15 Temmuz 2016`da karanlık yüzlerini bir kez daha göstermiş oldular.

Bu karanlık devletlerin hile ve oyunlarından bihaber değiliz. Türkiye`yi, Irak`ı, Suriye`yi, Libya`yı, Yemen`i, Sudan`ı, Somali`yi… kan gölüne çeviren hep bu şer odaklarıdır.

Türkiye`de 15 Temmuz`da yaptıkları darbe girişimi hedefine ulaşsaydı, Büyük Şeytan ve avanesi ‘iyi çocuklar` deyip darbecileri tıpkı Mısır`daki Sisi`yi alkışladığı gibi alkışlayacaktı. Mısır`ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve katliama uğrayan Müslüman Mısır halkı için sergiledikleri tavrın aynısını Türkiye`nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Müslüman Türkiye Halkı için de sergileyeceklerdi.

Bu yönüyle Türkiye`de gerçekleşen bu darbe Mısır`daki darbenin ikizidir. İkisi aynı elden çıkmış ve ikisinde de aynı yöntem ve metotlar uygulanmıştır. Darbe başarısızlığa uğradığı için şimdi  ‘demokrasi` teraneleri okuyan müstekbir güçler bilmeli ki, bu darbe girişiminin de arkasında onların olduğu çok açık bir şekilde görülmektedir.

Türkiye`de bir grup insanlık düşmanı tarafından gerçekleştirilen bu askeri darbe girişimi, sadece seçilmiş hükümete karşı değil, tüm Türkiye`ye ve İslam ümmetine karşı yapılmış bir darbe girişimidir.

Halkın üzerine namluları doğrultup ateş açan; tanklarla insanların üzerinden geçen, helikopter ve jetlerle saldırı ve bombalama yapan emperyalist güçlerin kuklası bu cuntacıları kınıyoruz.

Darbeler ne dün amacına ulaştı ne de bugün ulaşacak. Türkiye`nin bugününü ve yarınını hedef alan bu alçakça kalkışmayı lanetliyoruz.

Halka silah doğrultan bu güruhu tel`in ediyoruz.

Tarih boyunca bizlere yaşatılan hiçbir zulme boyun eğmedik. Zulmün şiddeti ve büyüklüğüne aldırış etmeksizin hep zalimlerin karşısında durduk ve direndik.

Zilleti ne dün kabul ettik ne bugün kabul ediyoruz ve ne de yarın kabul edeceğiz.

Mustazafların Rabbi olan Allah`a dayanarak izzetli, onurlu duruşumuzu sürdüreceğiz.

Müslüman halkımızla beraber müstekbirlere ve onların yerli işbirlikçilerine karşı direneceğiz. 

İnsanlığı hedef alan, çocuklarımızın geleceğine kurşun sıkan; topraklarımızı, irademizi emperyalistlere tutsak etmeye çalışan zorbalara, darbecilere, kapı kullarına boyun eğmeyeceğiz.

Zalimler şunu bilmeli ki, kendilerinden önceki bu tür girişimler nasıl akim kaldıysa kendilerinin bu alçakça darbe girişimi de akim kalacaktır ve hamdolsun kalmıştır.

Zorbaları zillete boğan, onurlu direniş gösteren izzetli halkımız gasıplara geçit vermemiştir. Bu münasebetle söz konusu askeri kalkışmanın sonuçsuz kalmasında etkili olan halkımızı gösterdikleri tavır nedeniyle kutluyoruz.

Tarihi darbelerle ve onların yaşattığı acılarla, trajik hayat hikâyeleriyle dolu olan Türkiye`de, geçmişten ders almayan satılmış ruhların oyunlarını, tuzaklarını bozacak ve başta halkımız olmak üzere, İslam ümmetinin istikbali için gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bugün her zamankinden fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bugün yaşadıklarımız bizlere birlikte, bir vücudun azaları gibi hareket etmemizin elzem olduğunu tekrar göstermiştir. Tüm farklılıklarımızı zenginlik diye beslemeli, geleceğe daha emin adımlarla ilerlemeliyiz.

Bu vesileyle 15 Temmuz darbesine kahramanca direnirken şehid düşen kardeşlerimizi de unutmayacağız. Cuntacı kuklalara onurluca direnirken katledilen kardeşlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, aile ve sevenlerine sabr-ı cemil; yaralılara da acil şifalar dileriz.

Bildiriye destek veren kurumlar:

Mustazaflar Cemiyeti
Peygamber Sevdalıları Platformu
Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP)
Özgür Kudüs Platformu
Kur`an Nesli Platformu
Umut Kervanı Platformu
Umut Kervanı Vakfı (UKV)
Hak ve Özgürlükler Platformu
Marmara İnsani hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP)
KÖYYAP Platformu
İnsan Hakları Platformu (İNHAP)
İttihadül Ulema (Âlimler ve Medreseler Birliği)
Yetim Der
HAKSİAD
Hür Der
Yusufi Der
İkra Eğitim Der
İLKHA (İlke Haber Ajansı)
İSMEDDER (İstanbul Medya Mensupları Derneği)
DİMED (Diyarbakır Basın Mensupları Derneği)
Rehber TV
Çağrı Fm
Botan Fm
Serhat Fm
Cemre Fm
Vuslat Fm
İnzar Dergisi
Nisanur Dergisi
Kelhaamed Dergisi
Söz ve Kalem Dergisi
Doğruhaber Gazetesi

Bu haberler de ilginizi çekebilir