• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Yamanlar Koleji`ne kayyım atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında, örgütle bağlantılı olduğu iddiasıylaYamanlar Kolejinin de aralarında bulunduğu 29 eğitim kurumunun bağlı olduğu Sema ve Şelale A.Ş'ye kayyım atandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonlarında elde ettiği bilgi ve belgeler ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birimlerin incelemeleri sonucu FETÖ'ye eleman kazandırdığı, mali destek sağlandığı iddiaları doğrultusunda, merkezleri İzmir'de bulunan Sema AŞ ile Şelale AŞ'ye kayyım atandı.

Atanan kayyımlar, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü ekipleri nezaretinde şirketlere ve şirketlere bağlı 29 eğitim kurumuna giderek idaresini devraldı.

YAMANLAR KOLLEJİ, ÖRGÜTTE AYRI BİR YERE SAHİP

Fetullah Gülen grubuna bağlı ilk eğitim kurumu olduğu bildirilen Yamanlar Koleji'nin örgütte ayrı bir öneminin olduğu, örgütün temellerinin bu okulda atıldığı ve yurt dışına çıkmadan önce Gülen'in "mahrem" görüşmelerini yaptığı özel bir odasının bulunduğu iddia ediliyor.

Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olanlarının ardından kolejdeki özel odada Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği öne sürülüyor. Yine okuldan yetişen "seçilmiş öğrencilerin" emniyet teşkilatına ve kamu kurumlarına yerleştirildiği kaydediliyor.

Yamanlar Koleji eğitim kurumu içerisinde ayrıca, hakkında yakalama kararı bulunan örgütün Ege Bölge imamı Bekir Baz'ın da katılımıyla gizli toplantılar gerçekleştirildiği, 17-25 Aralık girişimleri de dahil birçok planın hazırlandığı, önemli kararların alındığı ileri sürülüyor.

İZMİR'DE BİNDEN FAZLA MEB ÇALIŞANI AÇIĞA ALINDI

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, İzmir'de başlatılan soruşturmalar kapsamında binden fazla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çalışanının açığa alındığı öğrenildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nce soruşturma başlatıldı.

Devam eden soruşturma kapsamında şu ana kadar il ve ilçelerde görevli, aralarında şube müdürü, okul müdürü, okul müdür yardımcılarının da bulunduğu binden fazla çalışan açığa alındı.

58 KURUM KAPATILDI

Ayrıca, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen 31 okul ile aralarında yurt ve etüt merkezlerinin bulunduğu 58 kurum kapatıldı. Bu kurumlarda çalışan öğretmenlerin de lisansları iptal edildi.

Kapatılan kurumların bağlı olduğu şirketlere kayyım atandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir