• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
`HÜDA PAR`ın gösterdiği duruş her türlü takdirin üstündedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye Belediyesi Başkanı Mehmet Ekinci`nin aralarında bulunduğu AK Parti heyetinden bir grup, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret etti.

Eyyübiye Belediye Başkanı Ekinci`yi HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve merkez ilçe başkanları karşıladı.

15 Temmuz Cuma günü yapılan ABD destekli askeri girişimden bu yana yurdun birçok ilinde alanlarda darbe karşıtı gösteriler düzenleyen HÜDA PAR`ın bu duruşundan dolayı tebrik etmek adına yapılan ziyarette gündemdeki olaylar konuşuldu.

Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, darbe girişimi öncesi ve sonrası ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR olarak daima halkın yanında olacaklarını söyleyen Yalçın, bu darbenin sadece siyasi bir oluşuma veya herhangi bir kesime yapılmadığını belirterek, “Darbe girişimi, AK Parti şahsında tüm halka yapılmış bir darbeydi. Bu anlamda Eyyubiye Belediye başkanımız partimizi ziyaret etti. Bu ziyaret  bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz HÜDA PAR olarak her zaman halkımızın yanında olacağız. Bu darbenin herhangi bir siyasi partiye ya da herhangi bir kesime yapıldığına inanmıyoruz. Darbe halkın tamamına yapılmıştır. Halkın tamamına yapılmış bu darbeye karşı, bu haksızlığa ve zulme kayıtsız kalmamız ve görmemezlikten gelmemiz mümkün değildir.”

“İslami muhalefet görevimizi sürdüreceğiz”

Tehlike bertaraf edilinceye kadar meydanlarda kalacaklarını sözlerine ekleyen Yalçın, “İlk günden itibaren bütün üye ve parti teşkilatlarımızla meydanlara indik. Bu tehlike bertaraf edilinceye kadar meydanlarda kalmaya devam ediyoruz. Bu anlamda HÜDA PAR olarak her olayın bir sebep-sonuç ilişkisi vardır. Biz sonuçlarından ziyade sebepleri üzerinde duruyoruz. Bizler daha önce yaptığımız gibi parlamento dışında muhalefet görevimizi yapan siyasi bir partiyiz. Bu anlamda biz üzerimize düşeni yapacağız.  İslami muhalefet görevimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Darbe girişimi süresince herkesin üstüne düşeni yaptığını söyleyen Eyyübiye İlçe Başkanı Ekinci de,  “15 Temmuz darbe girişiminin demokrasi şölenine dönüştüğü ilimizde herkes üstüne düşeni yapmıştır. Ülkemizde, ilimizde tüm STK`lar, siyasi partilerimiz, millet paydası altında bir araya gelmişlerdir ve bu oyunu bozmuşlardır. Gördük ki bu millet ortak bir amaca hizmet ettiğinde, ortak bir amaç için bir araya geldiğinde önünde duracak bir güç de yoktur. Bu anlamda biz de bu işin içerisinde olan siyasi partileri ve STK`ları ziyaret ediyoruz. Bu destansı mücadele ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde de bulunuyoruz. Bu anlamda da HÜDA PAR il başkanlığını ziyaret ettik. Gösterdikleri duruş her türlü takdirin üstündedir.” ifadelerine yer verdi. (Ramazan Casuk-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir