• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
"Örgütle ile bağlantısı tespit edilen personel hakkında gerekli işlemler yapılacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz’da yaşanan ABD destekli darbe girişimi sırasında alınan tedbirler hakkında basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda konuşan darbe girişimi gecesi ve sonraki süreçte yapılan çalışmalara hakkında bilgi verdi.

Toplantıda bir gazetecinin, darbe girişimi kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine de operasyon yapılacak mı sorusunu cevaplandıran Çiftçi, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile bağlantısı tespit edilen belediye personeli anında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

15 Temmuz gecesi cumhurbaşkanının talimatıyla gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Çiftçi, “Darbe girişimi haberi alınır alınmaz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ve yine 3 merkez ilçe belediyemiz ile birlikte hemen yapmamız gereken tedbirler ele alındı. Fen İşleri Daire Başkanlığımız 20. Mekanize Zırhlı Tugayı’nın önündeki çalışma, hemen tugayın ön tarafına asfalt dökme ve iş makinalarını çektik.

Yine tugayın diğer kapısına ilçe belediyelerimizin araçları ile çıkışlarını engelledik. İl Jandarma Komutanlığının kapısına tedbir amaçlı halkımızı cesaretlendirecek, duruşumuzu sergileyecek makinalarımızı elimizdeki imkânları bu alanlara çektik ve kapılarının önlerinde askeri terimle konuşlandırdık. Yine aynı akşam tüm arkadaşlara direk talimat verildi. ve görevlerinin başına geldi. Toplam 85 iş makinamız hazır kıta bir şekilde Haliliye Belediye Başkanlığımızın bahçesinde hazır bir şekilde bekletildi.” diye konuştu.

“Personelimiz ile ilgili bir bilgi, belge örgütle bağlantısı tespit edilirse anında gerekli işlem yapılacaktır”

Darbe girişimi kapsamında bazı Büyükşehir Belediyelerine yapılacak operasyonlar kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine operasyon yapılacak mı sorusunu da cevaplandıran Çiftçi, şöyle konuştu:

“Sadece darbenin engellenmiş olması yetmez. Takip eden tüm unsurların örgüt anlamında yapılanan tüm yapıların tüm kurumlarda bitmesi gerekiyor. Bunu yaparken de biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk çerçevesinde iş ve işlemleri yapacağız. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı anlamında bizim bugüne kadar bu paralel yapılanma ile ilgili bize intikal eden yetkili kurumlar tarafından bir bilgi ve belge yoktur. Bunu net olarak belirteyim. Sonuçta geniş bir personel yapımız var. Personelimiz ile ilgili bir bilgi, belge örgütle bağlantısı tespit edilirse anında gerekli işlem yapılacaktır. Görevden uzaklaştırılacak fakat bu konuda kurumumuzda şu anda herhangi bir iş ve işlem yok” dedi. (Ramazan Casuk, Osman Gülebak)







Bu haberler de ilginizi çekebilir