• DOLAR 32.331
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2298.727
  • ...
Bingöllü çiftçiler darbe girişimine tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli darbe girişimi sonrası başlayan darbe karşıtı gösteri ve tepkiler devam ediyor. Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaaslan ve odaya kayıtlı çiftçiler, merkez binası önünde toplanarak 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaaslan ve odaya kayıtlı çiftçiler, merkez binası önünde toplandı. Basın açıklamasını oda üyeleri adına Ziraat Odası Mustafa Karaarslan okudu.

Türkiye'nin PKK ile mücadelede en yoğun günleri yaşadığı zamanda darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığına söyleyen Karaarslan, “Üretim ve ülke kalkınması için çaba harcadığımız, el birliğiyle terör belasıyla mücadele ettiğimiz bir dönemde hain bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Milli iradenin, yine ve ancak millet tarafından değiştirilmesi dışında bir müdahaleyi asla kabul etmiyor, milletin iradesi dışında bir irade de tanımıyoruz." diyerek hangi gerekçeyle olursa olsun hiçbir darbenin meşru olmadığını belirtti.

“4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk”

Darbe girişiminin Türkiye'nin huzur içinde kalkınmasına ve geleceğe darbe vurması anlamına geldiğini ifade eden Karaarslan, "Biz de hain planın açığa çıkmasının hemen başından itibaren, 4,5 milyon üyemizle darbeye karşı durduk. Demokrasiye ve milletin iradesine sahip çıktık. Bütün çiftçiler olarak milletimizin önünde bir kez daha vurgulamak isteriz ki bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız.” diye konuştu.

“Milletin vicdanı en kısa sürede rahatlatılmalıdır”

Karaarslan, konuşmasının devamında şunları söyledi:  “İktidarı ve muhalefetiyle bütün siyasi partilerimizin darbeye karşı tek vücut olması, ortak bir bildirinin altına imza atması, bombalar altında meclisi terk etmemesi, demokrasimizi açısından çok büyük kazanımdır. Demokrasimizin artık büyük bir olgunluğa ulaştığının göstergesidir. Bundan sonra darbe girişimine karşı milletçe gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışma ikliminin bundan böyle de devam ettirilecek bir sürece sokulmasına her kesim yardımcı olmalıdır. Hain planı yapanlar, bu planı uygulamak üzere harekete geçerek kendi halkına kurşun yağdıran üniformalı teröristler ile bu konuda hiçbir sorumluluğu olmayan, hiçbir günahı olmayan masumlar çok kısa sürede ayrıştırılmalıdır. Korumakla görevli olduğu kendi milletine mermi yağdıran hain çetenin üyeleri, hak ettikleri cezaya en kısa sürede çarptırılmalı, milletin vicdanı en kısa sürede rahatlatılmalıdır.”

15 Temmuz gecesinin kara bir leke olarak tarihe geçtiğini söyleyen Karaarslan, "Ancak bu tarih, bir yanıyla da bundan böyle demokrasi şehitlerinin ve milletin devleti ile bir ve tek vücut olarak sahip çıktığı bir gündür. Gelecek nesillerce asla unutulmaması gereken 15 Temmuz tarihi, '15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Milli İrade Günü' olarak ilan edilmelidir.” ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir