• DOLAR 32.55
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2433.28
  • ...
Batman'da 318 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada darbe girişimi soruşturması kapsamında Batman’da farklı kuruluşlarda görev yapan 318 kamu görevlisinin görevinden uzaklaştırıldığını belirtti.

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden Vali Deniz, “Şu ana kadar ilimizde farklı kuruluşlarda 318 kamu görevlisi görevinden uzaklaştırılmıştır. Darbe girişimine bizatihi katılan 4 binbaşı, bir üsteğmen, İl Emniyet Müdürlüğünde bir başkomiser tutuklandı. Hakim ve savcılardan 14 tane tutuklama ve 5 tane adli kontrol şartı var. Çalışmalarımız devam ediyor. Görevinden uzaklaştırılanlar İl Jandarma Komutanlığından 7, İl Emniyet Müdürlüğü 128, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 156, TEİAŞ 2, İl Müftülüğü 4, Defterdarlık 4, TPAO 12, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü 4 ve Sosyal Güvenlik Kurumundan bir kişidir.” dedi.

Başka güçler tarafından kullanılan darbeciler ile PKK ve DHKP-C’lilerin aynı olduğunu söyleyen Deniz, “Dış güçler Fethullahçı Terör Örgütünü kullanarak bu milleti dize getirmeye çalıştı. Ama onların bilmediği bir şey vardı; bu millet Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle Fatihin, Selahattin Eyyubi’nin torunları nasıl durması gerektiğini gösterdiler.” diye konuştu.

Şu anda olağanüstü bir süreçten geçtiklerini vurgulayan Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Fethullahçı Terör Örgütü mensupları hale bitmiş ve bertaraf etmiş değil. Devletimizin kılcal damarlarına sinmiş bunlar bitinceye kadar mücadele devam edecektir. Tüm kurumumuz üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirecektir. Fethullahçı Terör Örgütüyle bağlantısını devam eden kişilerle mücadele etmek görevimizdir.”

Vali Deniz, son olarak FETÖ, PKK ve DHKP-C örgütlerine destek veren memurların bildirilmesi talimatı verdi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir