• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Memur Sen`den Sevgi Der`e Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman`da faaliyetlerini sürdüren Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi Der)`e önceki gece kimliği belirsiz kişilerce ses bombası atılarak saldırıda bulunulmuştu. Yapılan saldırı nedeni ile Memur-Sen Batman Şubesi geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 19 Mayıs mahallesinde bulunan dernek merkezine bugün saat 13.00`da ziyarette bulunan Memur-Sen İl Başkanı M. Şafi Özperk, saldırıyı kınayarak bu saldırıyı gerçekleştirenlerin kin ve nefretle büyütülen insanların olduğunu söyledi.

Karanlık ve Kirli Bir Saldırı
Can kaybının olmayışının tek tesellilerinin olduğunu söylen Memur-Sen Batman Şube Başkanı M. Şafi Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü; "Batman Memur-Sen olarak, Batman`da faaliyet sürdüren Sevgi-Der`e yapılan saldırıyı kınamak ve bu kardeşlerimize geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak için buradayız. Burada olmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu karanlık ve kirli bir saldırıdır. Tek tesellimiz can kaybının olmaması. Konuya ve saldırıya ilişkin tereddüt, endişe ve şüphelerimiz var."

Tarihte Benzeri Olaylarda Moğollar Karşımıza Çıkıyor
Bu bölgede özellikle 19 Mayıs bölgesinde daha önceleri de okullara yönelik saldırılar yapıldığını hatırlatan Özperk, İsmi sevgi olan bir derneğin saldırıya uğramasının ayrıca düşündürücü olduğunu vurguladı ve saldırıyı gerçekleştirenleri Moğollara benzetti. Özperk; "Ben durumu şöyle algılıyorum. Sevgiyi bombalayanlar kin ve nefretle büyütülenlerdir. Ya da sevgiden nasibini almamış olanlardır. Daha önce Yahya kemal bayatlı lisesine yapılan saldırıda ilginçti. Okulun kütüphanesi hedef alınmıştı. Ve binlerce kitap yakılmıştı. Sevgi evlerini ya da kütüphaneleri yakanlar tarihte karşımıza Moğollar olarak çıkıyor. Dolayısıyla bu zihniyetin yıkılması ve terk edilmesi lazım" dedi.

Batman Bu Filmi Daha Önce Görmüştü
Saldırganların bir an evvel aydınlatılmasını isteyen Özperk; "Batman tabiri caizse bu filmi daha önce görmüştü. 90`lı yıllarda çok acılı yıllar oldu. Tekrar benzeri olaylarla mütedeyyin insanların birilerin hedefine oturtulması kabul edilemez bir olay. Bizde buradaki arkadaşlarımıza destek olma, manevi destek olma amacıyla bulunuyoruz. Umuyor ve diliyoruz ki bürokrasi koltuklarına oturanlar bu işin aydınlatılması, faallerinin yakalanması için işe koyulur ve bir an önce aydınlatırlar" diye konuştu.

Birliktelik, Şer Odakların Emellerini Boşa Çıkaracaktır
Yapılan ziyaretlerden dolayı kendilerine teşekkür eden Sevgi Der Başkanı M. Ali Ortaç ise; "Aynı gaye doğrultusunda toplumu ıslah amacı güden bu tür STK`ları, dar günümüzde yanımızda görmek bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Allah kendilerinden razı olsun… Bu dar günlerde Müslümanların, inançlı insanların bir arada görünmesi inşallah bu karanlık eylemlerde bulunanların emellerini ve ümitlerini suya düşürecektir. Onları hayal kırıklığına uğratacaktır… Tekrardan bu duyarlılıklarından dolayı Allah kendilerinden razı olsun. Rabbim kendilerini hizmetlerinde muvaffak kılsın" açıklamalarında bulundu.
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31695.jpg
 
http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/31696.jpg
 
(M. Salih Özcan - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir