• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
Muhalefet OHAL`de bölündü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan, olağanüstü hal kararıyla ilgili Başbakanlık tezkeresine ilişkin grup kararı alıp almadıkları sorusu üzerine, "Demokrasi için grup kararı mı alınır? Demokrasiyi savunuyoruz." dedi.

MHP'den destek

MHP ise OHAL kararına destek vereceğini açıkladı. Genel Başkan Bahçeli'nin yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"15 Temmuz`dan itibaren Türkiye`nin olağan dışı bir döneme girmesi nedeniyle, siyasi yönetimin buna müzahir hareket etme mecburiyeti doğmuştur. TSK`nın içine sızmış teröristlerin ağır silahlarla, havadan ve karadan devletine ve milletine kast etme niyeti, 248 vatan evladının şehadetine yol açmaları istikrarsızlığı körüklemiş, ülkemizin itibarına gölge düşürmüştür. Bu nedenle ülke genelinde olağanüstü hal uygulaması isabetli ve yerinde bir tercihtir."

'Fiili başkanlık sistemi'

HDP ise OHAL'e karşı. Partiden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye`nin, Anayasa`ya aykırı da olabilen Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetileceği, Bakanlar Kurulu`na Cumhurbaşkanı`nın başkanlık edeceği, valilerin yetkilerinin arttırılacağı, temel evrensel ve demokratik insan haklarının çiğneneceği bu dönemde ‘Türk tipi başkanlık sistemi` fiilen işletilecektir" denildi.

MGK'nın tavsiye kararı üzerine Bakanlar Kurulu'nun aldığı OHAL kararına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

Tezkere Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir