• DOLAR 32.603
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2504.771
  • ...
28 Şubat mağduru albaydan darbe girişimine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimini İLKHA`ya değerlendiren 28 Şubat mağduru Emekli Albay Mehmet Yavuz Ay, çarpıcı tespitlerde bulunarak Türkiye`nin yönetim tarzının darbeleri beslediğini söyledi.

Türkiye`nin “Amerika” diye bir sorunun olduğunu kaydeden Ay, darbenin içinde FETÖ`nün yanı sıra Ergenekoncu ve Kemalist darbecilerin de olduğuna dikkat çekti.

Halkın sadece emir komuta zincirinin dışındaki darbelere değil emir komuta zincirinin içindeki darbelere karşı yiğitçe durması gerektiğini dile getiren Ay, Genelkurmay`ın organik yapısının baştan sona değiştirilerek Milli Savunma Bakanlığı`na bağlanmasını istedi.

 “Bu işgal kuvvetlerinin darbe teşebbüsüdür”

Türkiye`deki darbe süreçleri sırasında 12 Eylül ile 28 Şubat askeri darbelerini, 27 Nisan e-muhtırasını, Gezi ve 17-25 Aralık darbelerini gördüklerini kaydeden Ay, bugün de 15 Temmuz`da Osmanlı dahil olmak üzere Cumhuriyet tarihinin en kanlı, en acımasız işgal kuvvetlerinin darbe girişimini gördüklerini söyledi.

Ay, “Bosna savaşında kendi ülkelerinin ordusu üzerlerine bomba yağdırdığında Rahmetli Aliya İzzetbegoviç; ‘Halkına bomba atan, halkına silah çeken, halkını katleden bir ordu halkın ordusu değil işgal ordusudur.` diyordu.” dedi.

“Eşim başörtülü olduğu için ordudan atıldım”

28 Şubat postmodern askeri darbesi sırasında binbaşı iken Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla ordudan atıldığını hatırlatan Ay, namaz kıldığı, eşi başörtülü olduğu, içki içmediği ve dans etmediği için görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

“Ergenekoncu ve Kemalist darbecilerin payı büyük”

Bugün paralel yapının bir takım gerçeklikleri sulandırıldığı için Ergenekon ve Balyoz içerisindeki Kemalist darbeci damarın da maalesef aklanmaya doğru gittiğini dile getiren Ay, ülkenin bu hale gelmesinde Ergenekoncu ve Kemalist darbecilerin payının unutulmaması gerektiğini belirtti.

“Ordu, emniyet, istihbarat milletin olmalıdır”

“Ülkeleri orduları ayakta tutar” diyen Ay, sözlerine şöyle devam etti: “Bu darbeye karışan işgal güçlerin dışında ordunun içinde vatansever ve ruhunu satmamış insanlar var. Bunları tanıyoruz, biliyoruz, görüşüyoruz. Bir ülkenin sağlam dayanakları olan bir ordusu olmazsa o ülkenin ayakta kalması mümkün değildir. Bunun için hepimiz gayret sarf etmesi lazım. Ordular milletin orduları olmalıdır. Ülkemizde ordu milletin ordusu olması çok önemlidir. Emniyetin milletin emniyeti, istihbaratı milletin istihbaratı olması çok önemlidir.”

“Tüm darbelere karşı yiğitçe durmamız gerekiyor”

Büyük Ortadoğu Projesi`nin (BOP) süreç içerisinde ortaya koyduğu tavrın göz önünde alındığında hedef ülkenin Türkiye olduğu anlaşıldığı ve bunun da artık görülmesi gerektiğine işaret eden Ay, Emperyalistlere karşı verilen direnişin mukavemet noktasının Türkiye olduğunun artık görülmesi gerektiğini söyledi. Ay, “Bunun için önümüzde birçok örnek var. Mısır, Suriye, Irak, Libya ve Tunus örnekleri var. Kısaca şunu söylemek istiyorum; sadece emir komuta zinciri dışındaki darbelere değil emir komuta zinciri içerisindeki darbelere karşı da yiğitçe durmamız gerekiyor. Darbeler emir komuta zinciri içerisinde olduğunda bile asla meşru görülebilecek bir hareket olmadığının altını çizmemiz gerekiyor.” dedi.

“Bizim ‘Amerika` diye bir sorunumuz var”

Gülen`in iadesiyle ilgili yapılan tartışmalara da değinen Ay, şunları söyledi; “Amerika`da CIA`nın gözetimi altında yaşayan şahsın Türkiye`ye getirilmesinden çok daha önemli problemimiz var. Benim şahsi görüşüm; onun gelmesindense gelmemesini eylerim. Ama bizim esas problemimizin Amerika olduğunu unutmamamız lazım. İslam dünyasının en büyük probleminin Amerika olduğunu unutmamamız lazım. Bizim Amerika diye bir sorunumuz var. Bu ülkeyi yönetenler, yönetme iddiasında olanlar bununla yüzleşmelidirler. Bizim onların elindeki oyuncak meczuptan önce, en büyük problemimizin emperyal projenin başındaki Amerika olduğu unutmamamız gerekiyor.”   

“Darbeli suikastın arkasında CIA var”

ABD destekli 15 Temmuz darbesini “Darbeli suikast” olarak tanımlayan Ay, bunun arkasında ise CIA`nın olduğunu söyledi. Ay, “Mısır`da darbe olduğunda alkışlayanlar Türkiye`de darbe olsaydı yine alkışlayacaklardı. Bugün sözüm ona ABD`li stratejik uzmanlar şunu diyebiliyorlar; ‘Türkiye`de darbe başarılı olsaydı İslamcılar kaybedecek, bizimkiler kazanacaktı.` Bu laf, bu söz bize yabancı değil. 12 Eylül darbesinde ABD`nin açıklamaları ‘Bizimkiler kazandı` şeklindeydi. Bugünün eli kanlı çeteleri de Amerika istihbaratının yönlendirmesi altında olduğunu unutmamalıyız. Bir de bu darbeci çetenin sadece Fethullah terör örgütünden oluştuğu şeklinde bir yanılgı içinde de olmamamız lazım. Kemalist ve Ergenekoncu bir takım unsurların da bu yapı içerisinde olduğunu asla unutmayalım.” dedi.

“Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı`na bağlansın”

Hükümetin çok ciddi ve hızlı adımlar atması gerektiğine işaret eden Ay, yeni Anayasa`nın biran önce yapılması gerektiğini söyledi. Ay, “Askeri vesayet sisteminin ortadan kaldırılabilmesi için Anayasa`dan başlamak üzere vesayetçi kanun, tüzük, yönetmenliklerin değiştirilmesi lazım. Milli Savunma Bakanlığı güçlendirilmesi ve Genelkurmay`ın da Milli Savunma Bakanlığı`na bağlanması lazım. Genelkurmay`ın organik yapısının baştan sona değiştirilmesi lazımdır. Türkiye`nin tüm kurumları darbelere karşı güçlendirilmesi, rehavete kapılmaması gerekir. Türkiye`deki yönetim tarzının darbeleri beslediği unutulmaması gerekir. Türkiye`deki sistem sorununun aşılması için bütün tedbirlerin biran önce alınması gerekir.” diye konuştu. (M. Salih Keskin- İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir