• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...
SON DAKİKA
Batmanlılar darbe nöbetinde beşinci gününde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu çağrı üzerine, Batman’da meydanlara inen vatandaşların darbe nöbeti, beşinci gününde  de tüm coşkusuyla devam ediyor. Meydanı dolduran binlerce vatandaş, attıkları sloganlarla darbe girişimine tepkisini dile getirdi.

TSK içerisindeki bir grup asker tarafından yapılmak istenen ABD destekli darbe girişimine karşı koymak için sokaklara dökülen Batman halkı, beş gündür Turgut Özal Bulvarı Valilik önünü boş bırakmıyor.

Her yaştan binlerce Batmanlı, ellerinde taşıdıkları Türkiye bayrakları ile HÜDA PAR ve AK Parti flamalarının yanı sıra Tevhid bayraklarıyla tekbirler ve sloganlar atarak darbe girişimine tepkilerini devam etti. Darbe nöbetine, HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ile çok sayıda STK da desteğini sürdürüyor.

Alanda, Peygamber Sevdalıları Platformunun sanatçılarından Mustafa Altuntop ve Özcan Atsat, birbirinden güzel ilahiler seslendirerek halkı coşturdu.

“Darbecileri bu duruma iten onların hırsları, doyumsuzlukları ve nifaklarıydı”

Seslendirilen ilahilerin ardından platforma çıkarak bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Aydın Gök, “Bunların ve okyanuslar ötesindeki ruhani liderlerinin derdi, tasası neydi? Ne diye bu musibetleri bize reva gördüler? Biz Allah’a inandık, O’na dayandık ve bizim yol haritamızı O çizer. Eğer Rabbimizin emirlerini unutursak, O’nun bizler için çizmiş olduğu o fıtrat yolundan uzaklaşırsak, o zaman da bu darbeciler gibi esfel-i safiline düşeriz. Darbecileri bu duruma iten sebep, onların hırslarıydı, doyumsuzluklarıydı, ihanetleri ve nifaklarıydı.” dedi:

“Biz farklı bir siyasi parti olabiliriz ama tarafgir değiliz”

Gözleri dünya hırsı, mevki ve makamı bürüdüğü için darbecilerin zelil duruma düştüğüne dikkat çeken Gök, “Bütün Mü’minler kardeştir şiarının en kıymetli günlerini yaşıyoruz. Çünkü gördüğümüz manzara budur. Çeşitli parti, STK ve camialardan kardeşlerimiz kendi renkleriyle buraya gelmişler. Rabbim bu birlikteliği, kardeşliği muhafaza etsin, devam ettirsin. Biz farklı bir siyasi parti olabiliriz ama biz tarafgir değiliz. Biz halkın, hakikatin tarafıyız. Hak ve hakikat kimden gelirse başımızın, gözümüzün üstünde yeri vardır. O yüzden yöneticiler, liderler mazlum halktan yana olurlarsa, halkın dinine, namusuna, iffetine ve bu nesle, malına, canına zarar gelmesin diye fedakârlık gösterebiliyorlarsa başımızın üstünde yerleri vardır. Ama eğer batılıların, emperyalistlerin jandarması, kuklası, uşağı olacaklarsa, onların bizlere hiçbir hayrı yoktur.” diye konuştu.

“Biz özgürlüğümüzü hiçbir zaman feda etmeyeceğiz”

Ardından bir konuşma yapan Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, darbenin bir gasp olduğunu söyledi.

Darbenin meşru bir yönetimi alaşağı edip, birilerinin zalimce duygularını tatbik etmesi için bütün bir ülkeyi yeniden kan ve gözyaşına sokması olduğunu belirten Çaplık, “Biz özgürlüğümüzü hiçbir zaman feda etmeyeceğiz. Eğer bir ülkede bazı şeyler rayına oturmuşsa, insanlar birazcık refah yüzü görmüşse bazıları bu güzelliği hazmedemiyor. Hazmedemedikleri bu güzel ortamın bozulması için, kavganın, gözyaşının artması, anaların ağlaması için harekete geçiyorlar. 15 Temmuz günü hain grupların harekete geçmesi gibi.” dedi.

 “Topyekun İslami kimliğimize karşı düşmanlıklarını bir kez daha gördük”

Daha sonra platforma çıkan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya bir konuşma yaptı. Kaya, “Bizler bu coğrafyada yaşayan Müslümanlar olarak, bu coğrafyanın, beldemizin neredeyse bir asırdır darbeciler ve darbeci zihniyeti tarafından nasıl tarumar edildiğini, her fırsatta tağutlaşanların, müstekbirleşenlerin Müslümanlara karşı içlerinde biriktirdikleri kini kusmak için nasıl azgınlaştıklarını iyi biliyoruz. Müslümanların kimliğine, onuruna, şiarımız olan başörtüsüne, Kur’an’a, Kur’an kurslarına, imam hatiplere, topyekun İslami kimliğimize karşı düşmanlıklarını, vahşice, alçakça, hukuksuzca kusmaktan çekinmeyen zalimleri bir kez daha gördük ve tanıdık.” diye konuştu.

“Biz bunları zaten Filistin’den, Gazze’den, Kudüs’ten, Ramallah’tan tanıyoruz” diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rabbim Allah’tır’ dediği için Müslümanları vahşice katleden Siyonistlerle bunların farkı yoktur. Biz bunları Adeviye Meydanı’nda, Sisi cuntasının katliamında tanıdık, bir kere daha gördük. 15 Temmuz’da aynı Siyonistler gibi, Sisi katili gibi, Esad canavarı gibi Müslümanların üzerlerine tanklarla saldırdılar. Helikopterlerle kardeşlerimizi kurşunladılar. Biz bu zalimlerin, alçakların Müslümanlar karşısında nasıl düşmanca davrandıklarını bir kere daha gördük.” M.Fatih Akgül-İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir