• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şahin'in darbe gecesi yaşadıklarını anlatması GAPSHOES fuarına damga vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Kunduracılar Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu destekleriyle Akort Fuarcılık tarafından 23’üncü Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Kış Fuarı (GAPSHOES)’ Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.

(GAPSHOES) ayakkabı fuarına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Oda Başkanları ile firma yetkilileri katıldı.

Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenen (GAPSHOES) ayakkabı fuarında yapılan konuşmalarda ABD destekli 15 Temmuz gecesi darbe girişimi esnasında yaşananlar damgasını vurdu.

15 Temmuz gecesi İstanbul’da bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, darbe girişimi sırasında bulunduğu Atatürk havalimanında yaşadıklarını anlatması darbe girişiminin vahametini gözler önüne serdi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya Fuar açılışında yaptığı konuşmada, ABD destekli 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini ‘Tarihinde eşi benzeri olmayan bir hainlik yaşadık’ şeklinde yorumlayarak, darbe girişiminin ardından ilk andan itibaren sokaklara çıkan Gaziantep halkının mücadelesinden övgüyle bahsetti.

Fuarın ertelenmemesi kararının doğruluğunun altını çizdiğini söyleyen Yerlikaya, “Bizler en zor koşullarda bile, en moral bozucu koşullarda bile üreten bir şehir, rekabetçi bir şehir, marka bir şehir, farklı bir şehir olduğumuzu hem kendimize ve komşularımıza hem de bütün dünyaya göstermemiz lazımdı.”dedi.

Biz her zaman için Allah’ın yanında yer aldık

Milletin kendi kaderine, kendisinin sahip çıktığını belirten Yerlikaya, “Onlar öyle bir güç zehirlenmesi ve öyle bir hadsizlikle ortaya çıktılar ki,  şeytana nasıl teslim oldularsa veya hangi akıl cesaret verdiyse bunların hepsini tarih yazacak ve öğreneceğiz.  Ama Allah (c.c) milletimizin yanında yer aldığı için biz galip geldik. Biz her zaman için Allah’ın yanında yer aldık.” ifadelerini kullandı.

Val Yerlikaya, “Gazi şehrimiz o gece daha saat 12.00 olmadan 150 bin kişinin üzerinde bir sayı ile Demokrasi Meydanı’na geldi. Bütün belediyelerimiz bulundukları yerde bir yanlışlık yaparlar daha sonra başları öne eğilmesin diye bu şuurla gidip Kışla’nın karşısına araçlarını çektiler. Oradaki Mehmetçiğe dediler ki, ‘Sizi sevdiğimiz için biz bunu yapıyoruz. Sakın bir yanlışlık yapmayın. Yanlışlık yapmaya cüret ederseniz de size anladığınız dilden Allah’ın izniyle biz size mukavemette bulunacağız’ dediler. Bunu yaşadık. Gazi şehrimizde bir tane vatandaşımızın bugünle altıncı gün burnu kanamadı. Ben iftihar ediyorum. Böyle bir gazi şehrin valisi olmaktan.”diye konuştu.

Provokatörlere yol ve fırsat verilmesin

İlk günden itibaren halkın yanında yer alan herkesi kutladığını belirten Yerlikaya, “Ben milletimin yanında yer alan bütün arkadaşlarımı ve mesai arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bütün belediyelerimizi, duruşu milli duruş olan bütün kardeşlerimi CHP, Ak Parti, MHP ve parlamento da grubu olmayan BBP, SP, HÜDA PAR ve ismi şuan aklıma gelmeyen bütün parti başkanlarımı kucaklıyorum. Dün hepsi ile beraberdik. Provokatörlere yol ve fırsat verilmesin. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde bulunmamız gerektiğini yüksek sesle ve kalbi bir şekilde dillendirdik.”şeklinde konuştu.

Daha sonra mikrofona geçerek Duygu dolu bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz gecesi bulunduğu İstanbul’da yaşadıklarını  anlattı.

Belki bir PKK ve IŞİD operasyonudur’ diyerek inanamadım

Darbe girişimi sırasında Atatürk havalimanında tankın üzerindeki bir üsteğmen tarafından gözaltına alınmaktan vatandaşların askerleri engelleme mücadelesi sayesinde son anda kurtulduğunu belirten  Şahin, darbe girişimi sırasında Atatürk havalimanında yaşananlara bizatihi şahitlik ettiğini söyledi.

Şahin konuşmasında, “Hakikaten Gazi şehrin evlatları bütün Türkiye’ye örnek bir mücadele gösterdi. Biz o sırada UNESCO ile ilgili İstanbul’da 120 ülkenin de katıldığı bir toplantı için bölgenin belediye başkanlarıyla birlikte İstanbul’dayız. İstanbul’da mozaik yolu ile ilgili sunumuzu yaptık. Bir TV kanalında Suriyelilerle ilgili ‘Kadınlar meclisi’ adlı programa katılmak için gittim. Saat 21.00’da program başladı. Saat 23.00’e doğru program bitmek üzere bir hareketlilik var. Bu sırada sunucu ve kameramanın yüz ifadesinin değiştiğini gördüm. Program biter bitmez bir darbe olduğu söyleniyordu. 2016 yılındayız bu olamaz dedim. ‘Ne darbesi kardeşim’ dedim. Bu necip milletin yüreğini bilmeyen adamların yapabileceği bir şey olur. Nedir bu darbe ile ilgili söylenti. Dediler ki, ‘Boğazda tanklar var. Bende ‘Belki bir PKK ve IŞİD operasyonudur’ diyerek inanamadım. İnsanın aklının uçlarına bile gelmiyor. Biz hızla şehrimize gelmeye çalıştık. Can havli ile Atatürk havalimanına gitmeye çalışıyorum. Aman yarabbi! Benim vatandaşımın vergi parası ile alınan tankın üzerine bir üsteğmenin silahını sivillere yönelttiğini ve insanları yaraladığına şahitlik ettik. Aman yarabbi! Ya bu kabus olabilir. Ya da çok kötü bir film sahnesi gibi akla gelebilir.”

“Vatandaş onu püskürtmeseydi, eminim gereğini yapacaktı”

F-16’larla kandile atılmayan bombaların o gece Atatürk havalimanına atılmak istendiğini belirten Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hainliğin de bir boyutu olur. Darbenin bir şerefi ve namusu olur. Biz 12 Eylülde çocukken bunun bir değişini yaşamıştık. Ama ben 2016 Türkiye’sinde vatandaşın vergi parası ile alınan silahın üsteğmenin silahını vatandaşa çevireceği hiç aklıma gelmezdi. Vatandaş gelip o silahı tuttu. ‘Sen ne yapıyorsun?’ diyor. F 16’lar başımızın üzerinden geçiyor. Teknik olarak bilmiyorum. Ama F-16 Alçak uçuş yapınca bomba etkisi yapıyormuş. Sanki Atatürk havalimanı bombalanıyor gibiydi. Ben şöyle düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız iniyor, F-16’lar da onu korumaya çalışıyor. Aman yarabbi! Meğer tam tersi F-16 Cumhurbaşkanımızın inişine engel olmak için kandile atmadığı bombayı ona atmaya çalışıyor. Burada beklerken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra sokağa dökülen halkın direnişine yakından şahitlik ettik. Vatandaşlar sürekli o darbecinin yanına gidip, önlemeye çalışıyordu. Vatandaş onu püskürtmeseydi, eminim gereğini yapacaktı.”

Sanayiciler olarak daha çok çalışacaklarını ve dünyada gitmedikleri ülke bırakmayacaklarını belirten Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu da, davetlilere ve fuar katılımcılarına böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

GAPSHOES fuarında, Gaziantepli firmaların yanı sıra Adana, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Osmaniye, Samsun, Sinop ve Şanlıurfa illerinden gelen 130 firma stant açarken, fuar 23 Temmuz tarihine kadar ziyarete açık olacak. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

















Bu haberler de ilginizi çekebilir