• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
İstanbul`a Kar Yağışı Uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gün boyu beklenen kar yağışı ise etkisini şu sıralar göstermeye başladı. Öte yandan kar yağışı özellikle şehrin yüksek bölgeleri olan Beylikdüzü, Hadımköy ve Çamlıca`da hissedildi. Yer yer şiddetini artıran kar yağışının gece boyu etkili olması bekleniyor. Kar yağışının Anadolu Yakası’nda etkili olması bekleniyor. Kar kalınlığının 5 ila 30 mm arasında gerçekleşmesi öngörülüyor.
 
TOPLU ULAŞIMI TERCİH EDİN
Pazartesi ve salı günü, gündüz sıcaklığı 3-4 derece olacak. Gece ise -1’e kadar düşecek. Kar yağışıyla birlikte karayel de etkili olacak. Çarşamba gününden itibaren ise kar yağışı kenti terk edecek. Pazartesi sabahına kar örtüsüyle uyanacak İstanbulluların buzlanmaya karşı dikkatli olmaları, gerekli önlemleri almaları, araçlarında zincir, takoz bulundurmaları ve mümkünse toplu ulaşım araçlarını kullanmaları istendi.
 
KAR YAĞIŞI UYARISI
İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Ergün Güler, yaptığı açıklamada, şehir genelinde yarın yağışın beklenmediğini, parçalı bulutlu bir havanın beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:
 
``Bölgemiz, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmiş bulunmakta. İstanbul için bugün yağmur şeklinde devam edecek yağışların, akşam ve gece saatlerinde yüksek kesimlerde yer yer karla karışık yağmura dönüşmesi bekleniyor. Çamlıca tepesi, Sarıyer, Pendik, Ümraniye, Çatalca`nın yüksek yerlerine yağış kar şeklinde olacak. Yarın İstanbul`da yağış beklenmiyor, parçalı bulutlu bir hava olacak. Pazartesi günü tekrar, hava sıcaklıklarının kuvvetli düşmesi ile birlikte yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Pazartesi günü gece saatlerinden itibaren Salı günü İstanbul`da özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı ve yer yer de karla karışık yağmur bekliyoruz.``
Pazartesi günü yağışlarla ilgili ayrıca değerlendirme yapacaklarını kaydeden Güler, hava sıcaklıklarına ilişkin de şöyle konuştu:
 
``Bugün sıcaklığın 7 derece olmasını, yarın 3-6 derece arası, Pazartesi günü 0-4 derece arası, Salı günü ise -1 ile en yüksek 3 derece olmasını bekliyoruz. İşte bu 4`ten -1`e düşüş periyodunda olan süreçte kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde bekleniyor. Pazartesi günü Karayel`den orta şiddette rüzgar bekleniyor. Hava sıcaklıkları da mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredecek.``
 
AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir