• DOLAR 32.521
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2419.836
  • ...
Şahin, darbe girişiminin sembolü başörtülü kadını örnek gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep`e gelen İzlanda eski Dışişleri Bakanı ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi Direktörü Ingibjorg Gisladottir`i makamında kabul etti.

Başörtülü bir kadının sürücülüğünü yaptığı araçla darbe girişimcileriyle mücadeleye gidenlerin yer aldığı sembol fotoğrafı Gisladottir'e gösteren Şahin, 15 Temmuz akşamı önemli bir sınav verildiğini ve bu sınavdan başarıyla çıkıldığını söyledi.

 Özellikle kadınların hiçbir siyasi görüş ayırt etmeden darbeye karşı destek verdiğini belirten Şahin, “İnsanlarımız demokrasisiz yaşanamayacağını gösterdi. Meydanları ve alanları doldurdular. Burada iki milyon şehir ayağa kalktı. Ben başta kadınlarımız olmak üzere destek veren herkesin alnından öpüyorum.”dedi.

Bakanlığı döneminden kadın hakları ile alakalı çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde UN Women'in İstanbul'da temsilcilik açtığını anımsattı.

Parlamentoda yasa çıkartma konusunda önemli başarı hikayeleri olduğunu dile getiren Şahin, "Ama en önemli şey uygulamalar. Uygulamalarda da yerel yönetimlerdir. Biz belediyenin en önemli birimlerinde kadınlarımızı yönetici ve başkan olarak atadık. Büyükşehir Belediyemizden aldığımız bütçeyi 8 kat arttırarak kadının yaşamına dair eğitimde, sağlıkta,  istihdamda ve şiddetle mücadele gibi önemli başlıklarda projeler gerçekleştirdik. 2,5 yıl içinde binlerce kadının yaşamına dokunduk. Sivil Toplum Kuruluşlarının da desteğiyle "Gelin etmeyin okula gönderin"  sloganlıya başlattığımız projemizle okulu yarım bırakmak zorunda kalan kızlarımız yeniden okula döndü. Kadının sağlığını ilgilendirecek çalışmalar yapıyoruz. Kanser taramasında özellikle kadınlarda çok fazla görülen meme kanseri taramasında 40. sıradan 4. sıraya geldik.  Bizim yaptığımız çalışmalar sayesinde hastalığını öğrenen kadınlar tedaviye başladı.”ifadelerini kullandı.

Suriyeli kadınları da projelerimize dahil ediyoruz

Gaziantep'te yaşayan Suriyeli kadınlar için de Sosyal uyum ve entegrasyon konusunda da önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Şahin, Gisladottir'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  “Bugün sizin burada olmanız hem bütçeleme hem Suriyeli mülteci kadınların sistemin içine dahil edilmesi için önemliydi.  Ziyaretinizi birlikte çalışma modelini kuvvetlendirmek için önemli bir fırsat olarak görüyorum.”şeklinde konuştu.

‘Böyle bir durumla karşılaşmak korkunç`

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi için  ‘Böyle bir durumla karşılaşmak korkunç` ifadesini kullanan Gisladottir ise, kendisinin daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını belirtti.

Gisladottir, “2013 yılından beri temaslarımız oldu. Bu ofisi açmamızda Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetinizin çok katkısı oldu. Kadınlar için ilk hedefimiz olan bütçe planlamasını  projeler şehri olan Gaziantep'te başlatmıştık. Artık bu projenin ikinci aşamasına geçmek istiyoruz. Gaziantep`in tekrar ev sahipliği yapması arzusundayız.  Suriyeli mülteci kadınlar konusunda Cenevre`de ve Gaziantep`te de bir toplantı gerçekleşmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin iş birliğinde bu projelerin daha somut hale getirilmesini istiyoruz.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir