• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kızıltepe'deki STK'lardan darbe teşebbüsüne tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet yürüten STK’lar ABD destekli darbe teşebbüsüne tepki gösterdi.

Selman Doğru Kur’an Kursu Toplantı Salonunda bir arayan STK temsilcileri adına basın açıklamasını Diyanet Sen üyesi ve aynı zamanda Kızıltepe ilçe vaizi olan Kemal Kahraman okudu.

Kahraman, “TSK içerisindeki bir grubun sadece ülkemizin geleceğine değil, aynı zamanda tüm dünya Müslümanlarının umuduna yönelik bir askeri darbe teşebbüsü karşısında tepkimizi ortaya koymak ve onları lanetlemek için bu açıklamayı yapıyoruz.” dedi.

Kahraman, “Milletimizin canını, malını, namusunu korumak için kendisine emanet ettiği silahları, kendi milletine karşı kullanmaktan kaçınmayan dış güçlerin TSK içindeki işbirlikçileri olan Paralel Yapı ve vesayetçi işbirlikçilerinin hedefi, sadece Ülkemizin geleceği değil, aynı zamanda tüm dünya Müslümanların umuduna yönelik bir darbe girişimidir.” dedi.

“Darbeciler hesapların üstünde bir hesap olduğunu tahmin edememişlerdi”

Halkın hiçbir korkuya aldırış etmeden kendilerini tankların altına attıklarına dikkat çeken Kahraman açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kızıltepe ki STK'lar olarak, 15 Temmuz 2016 gecesi, hain bir grubun halkımızın iradesini yok sayan, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin huzuruna,  halkın seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalama, kendi halkına savaş uçakları, top atışları ve tanklardan atılan kurşunlarla  kanlı darbe girişiminde bulunmasına hepimiz şahit olduk. Bu darbe girişimi ile ülkemizde korku ortamı oluşturup, insanların diğer darbelerde olduğu gibi evlerinden çıkmayarak darbeye sessiz kalacağını hesaplamışlardı. Ancak darbeciler ‘hesapların üstünde de bir hesap olduğunu tahmin edememişlerdi’ . Milletimiz Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın çağrısı üzerine Ülkesini savunmak için tereddüt etmeden sokağa çıkarak ve tankların önüne yatarak, darbeci askerlerin kendisine doğrulttuğu silahlara aldırmadan, üzerine sıkılan kurşunlara ve üstünde uçan F-16'lara ve ölüm kusan kobra helikopterlerine aldırış etmeden sokağa çıkarak, tarihe altın harflerle geçecek bir direnişle, hesapları yerle bir etmiştir.”

“Bu ülke yangın yerine dönmediyse, kendilerini feda eden insanlar sayesindedir.”

Kahraman, “Bu Ülkenin geleceği için gövdesini siper eden, 200'ün üzerindeki şehidimizin ve binlerce yaralımızın cesareti, vatanperverlikleri ve inançları sayesinde bu menfur darbe girişimi başarılı olamadan engellenmiştir. Bu ülke hala yangın yerine dönmediyse, bizlerin pek çoğunun isimlerini bilmediği işte bu güzel insanlar sayesindedir. Bu teşebbüs karşısında sokağa çıkan ve Cumhurbaşkanın talimatıyla sokakları boş bırakmayan her düşünceden Kürdüyle, Türküyle, Arap Çerkez ve Lazıyla herkesin göstermiş olduğu bu kardeşlik bilincinden ötürü herkese ve her kesime teşekkür ediyoruz.   Bundan sonra darbelerin yaşanmasını imkânsız kılan bu güçlü halklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Kahraman son olarak, ülkenin darbe teşebbüsünden kurtulmasının Suriye'nin, Mısır'ın Irak’ın Cezayir'in Yemen’in, Tunus'un ve kısaca tüm İslam âleminin kurtulması anlamına geldiğini söyledi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir